Nätverksadministration: Disaster Recovery Test

July 3

Alla katastrofplan är ofullständig om du inte testa det för att se om det fungerar. Testning doesnâ € t betyda att du ska bränna din byggnad ned en dag för att se hur lång tid det tar att komma igång igen. Du bör dock regelbundet simulera en katastrof för att bevisa för dig själv och din personal som du kan återhämta sig.

Den mest grundläggande typen av katastrofåterställning borr är ett enkelt test av dina rutiner nätverks backup. Du skall regelbundet försöka återställa viktiga filer från din backup band bara för att se till att du kan. Du uppnå flera fördelar genom att återställa filer på en regelbunden basis:

  • Tapes är opålitliga. Det enda sättet att vara säker på att dina band fungerar är att regelbundet återställa filer från dem.
  • Backup program är förvirrande att konfigurera. Iâ € ve sett folk köra säkerhetskopieringsjobb i åratal som don € t inkluderar all data de tror theyâ € re säkerhetskopiering. Först när katastrofen slår och de behöver återställa en nyckelfil gör de upptäcker att filen ISNA € t ingår i säkerhetskopian.
  • Återställa filer kan vara lite förvirrande, särskilt när du använder en kombination av normala och inkrementell eller differentiell säkerhetskopiering. Lägg till att trycket av att ha huvudet på företaget tittar över axeln medan du försöker återställa ett förlorat fil.

    Om du regelbundet utföra fil återställa borrar, ll du € bekanta dig med återställnings funktionerna i din backup programvara i en lågtryckssituation. Då kan du enkelt återställa filer på riktigt när trycka € s på.

Du kan också göra genomgångar av allvarligare katastrofscenarier. Till exempel kan du avsätta en dag för att gå igenom att flytta hela personalen till en alternativ plats. Du kan dubbelkolla att alla backup utrustning, dokument och data finns tillgängliga som planerat.

Om något saknas, itâ € s bättre att ta reda på nu i stället medan brandkåren fortfarande sätta vatten på de sista oroshärdar i vad som brukade vara ditt kontor.