Vad är det som utmärker Art Nouveau Flowers?

July 21

Artister som skapade jugendstil konstverk ofta används blommor och andra naturliga former som inspiration. Art nouveau blommor har generellt större-än-livet, stiliserade element, såsom långa ståndare, vine-liknande stammar, eller överdimensionerade kronblad. De flesta av konstnärerna använde enkla färgtekniker som accent den förenklade, tvådimensionella effekt illustration stil konst. Andra egenskaper inkluderar överdrivna och flödande kurvor, såsom tendril liknande stjälkar, och upprepningen av grundformer. Ofta används en konstnär ett kronblad form upprepas för att skapa en blomma, såsom en solros eller aster, i stället för att realistiskt att måla varje kronblad.

Placeringen av blommor i jugend konstverk varierar. Vissa artister föredrar att designa asymmetriskt balanserade stycken, medan andra kan minutiöst återge blomman och andra element för att skapa ett symmetriskt mönster. Ofta jugend konstnärer använt blommor som upprepade motiv. Spegel-avbildade blommor placerade sida vid sida eller flankerar mitten av konststycket är mycket populära mönster i jugend bitar.

En av de mest karaktäristiska dragen som art nouveau blommor har gemensamt är belysande utseendet av arbetet. Under jugendperioden, konstnärer suddig gränsen mellan konst och illustration. Belysande konsten har en platt, tvådimensionell utseende att konstnärer uppnå genom att använda förenklade skuggning eller ingen skuggning. Den förenklade skuggning ger en flackare utseende, som tjänar till att lägga tonvikten på de flytande linjerna på blommorna "stjälkar, rankor och blad.

Serpentine kurvor som präglar art nouveau blommor och andra komponenter, såsom kvinnors hår, har införlivats i andra konst stilar sedan jugendperioden. Framför allt är stilen tydligt i art deco konst och några av konsten på 1960-talet. Drömlika, graciöst flyter rankor ofta följer art nouveau blommor i teckningen. Ibland konstnären införlivas entwining blomstjälkar eller interwove lämnar för att uppnå känslan av rankor.

Ett annat kännetecken för art nouveau blommor är överdrift av anläggningens delar. Ofta en konstnär förstorar eller stylizes intressanta element för betoning. Till exempel i hans textila väggbonad "Whiplash" konstnären Hermann Obrist skapade mycket lång serpentin stjälkar och avlånga, mycket tunna blad som påminner om kurvorna för en bullwhip pisk genom luften. Obrists pjäs innehåller åtminstone två av de egenskaper jugendstil eftersom han porträtte växtens delar - även rötterna - så flödande och kurviga och överdrivna längden på stjälkar och blad.

Exempel på art nouveau blommor kan hittas i alla typer av konstverk, inklusive gobelänger och andra konstverk, arkitektoniska detaljer och byggnads dekorationer och möbler. Blommor nåd dekorativt smide och snidade trämöbler från perioden. Många illustratörer använde den grafiska stilen för affischer, bok och tidningsillustrationer, och andra grafiska konst. Några av de bästa exemplen på jugendarbetet är i museer runt om i världen.

  • Art noveau har ofta växt och blommotiv.