Vad betyder det "bästa av två världar" Mean?

July 7

Frasen "det bästa av två världar" avser ett objekt eller situation som erbjuder fördelarna med två disparata eller konkurrerande varor eller situationer, ofta utan att presentera de oönskade aspekterna av heller. Detta kan innefatta fysiska föremål som produkter, butiker eller logi, eller immateriella situationer som tjänster, avtal eller relationer. Frasen innebär i allmänhet att förmånerna i fråga normalt inte förekommer i samband med varandra.

Konceptet bakom frasen används ofta i att sälja och marknadsföra en produkt eller tjänst. Till exempel kan ett hotell annonserar att det erbjuder tjänster av ett boutiquehotell till priset av en kedja av hotell. Tjänste- och upplevelseaspekter är de mest attraktiva nytta av boutique hotell, och priset punkten är en av de största attraktionerna i en hotellkedja, så detta presenterar potentiella köparen med ett alternativ som innehåller det bästa av två världar.

Fastighetsmäklare och turism styrelser också ofta fram sina platser som den bästa av två världar, oavsett om de använder själva uttrycket eller bara demonstrera konceptet. Till exempel kan en mästare planerad gemenskap visas att erbjuda närhet till shopping och restauranger typiskt i en storstad och samtidigt erbjuda grönområden och tyst ofta i små städer. Detta tar de mest uppskattade aspekterna av varje typ av plats och kombinerar dem till ett tredje alternativ.

För att formulera sig vara mest effektiv, måste den användas för att beskriva fördelar som tros vara ömsesidigt uteslutande, eller åtminstone sällan kombineras. Till exempel kan stora städer erbjuder närhet till företag, men är ofta förknippade med trafik och buller. Små städer kan vara fredlig, men kan vara obekvämt läge i fråga om shopping. Ett alternativ som ger fördelarna av både samtidigt eliminera de mindre önskvärda aspekter av varje skulle vara den bästa av två världar.

Medan ursprunget till termen är obekräftade, har frasen varit en del av engelska idiom sedan åtminstone slutet av 1800-talet. Det tros ha utvecklats från talesättet "den bästa av alla tänkbara världar", som användes i Voltaires Candide novell, som publicerades i 1759. Denna fras upprepades ofta i litteraturen för de kommande decennierna. Den relativt moderna uttrycket "det bästa av två världar" jämför bara två situationer i motsats till den bredare jämförelse antyds av Voltaire och efterföljande författare.

Så småningom, frasen "det bästa av två världar" blev vanligt förekommande i sig, både i vardagliga samtal och i popkulturen. Det verkar nu ofta i tryck, på TV och i filmer. Frasen har varit titeln låtar, böcker, tv-episoder och tidningsartiklar.

  • En mästare planerad gemenskap som erbjuder en småstadskänsla samtidigt vara nära stadens bekvämligheter kan beskrivas som den "bästa av två världar."
  • En fras i Voltaires "Candide" tros vara ursprunget till "bästa av två världar."