Vad Finishing sås?

March 14

Det finns ett antal rätter som har stor nytta av att använda en avslutande sås. Som en sås som kan läggas till skålen i slutskedet av matlagning, eller vid tidpunkten för servering, tillägger avslutande såsen ytterligare ett lager av smak till både kött och grönsaker recept, utan att maskera smaken av skålen själv. Här är några exempel på efterbehandling såser och hur de används för att förbättra alla typer av rätter.

När de flesta människor tänker på att använda en avslutande sås, omedelbart kommer idén om användning med kött att tänka på. Bakad och grillat kött ofta serveras med någon form av efterbehandling sås. Till exempel kommer en svampsås klä upp hackad biff lätt, lägga både smak och visuella intresse för en gemensam entrée. Använda tillräckligt sås för att täcka toppen av hackad biff och ringla ner sidorna av köttet kommer att ge stek extra zing. Mushroom såser kan också förbättra utseendet och smaken av köttfärslimpa, vilket ger en gammal favorit en ny twist från den vanliga tomatbaserade toppning sås. Såsen kan läggas under de sista tio minuterna av bakning eller efter köttfärslimpa har placerats i serveringsfat.

Kyckling är en annan vanlig favorit som kan ges en ny hiss genom närvaron av en avslutande sås. Med bakade benfritt kycklingbröst, försök att förbereda en kryddig pepparsås från grunden eller köpa en av de kommersiellt producerade peppar såser från stormarknaden. Såsen kan borstas på ungefär halvvägs genom bakning eller gassande processen, vilket gör köttet att absorbera en del av smaken. På samma sätt kan fisken också vara beredd med pepparsås, antingen som en tillsats under gassande eller strax före servering.

Klä upp pasta med en avslutande sås är en bra idé också. Angel hair pasta som kastas i béarnaise gör den perfekta sängen för en kött entrée. Bearnaise såser kan lätt framställas av ingredienser i köket, eller köpas i det lokala snabbköpet. De är snabba, välsmakande och kommer att lägga en touch av klass till måltiden.

Även sallader och kokta gröna grönsaker kommer att gynnas av en avslutande sås. För personer som vill undvika salladsdressing tunga i fett och kolhydrater, gör en rödvinssås perfekt medium för gungade och beläggning greenerna. Rött vin såser är också bra för lite extra smak när det appliceras på kokta gröna, såsom collards, rovor, kål, eller grönkål. Eftersom rödvinssås tenderar att vara något tunn, kommer lite av såsen enkelt lägga smak till en stor del av de kokta gröna.

Den avslutande såsen är tänkt att lägga ett lager av smak till några av dina favoriträtter. Ofta tillägg av en avslutande sås kommer att göra de vanligaste av måltider verkar lite mer speciell. Experimentera med efterbehandling såser på din favorit kött, pasta och grönsaker. Chansen är att du kommer att stöta på en kombination som kommer att få dig att titta på dina gamla favoriter på ett nytt sätt.

  • En röd vin efterbehandling sås kan vara idealisk för människor som vill hoppa över en tung dressing.
  • En avslutande sås kan användas på bakade benfritt kycklingbröst.
  • Kale kan dra nytta av ett rött vin efterbehandling sås.
  • Svampar är en populär ingrediens i efterbehandling såser.