Vad är några olika typer av Fudge?

March 22

Det finns flera olika typer av fudge som kan göras eller köpt. Även konditori socker, kakao och smör är ganska konstant ingredienser i alla typer, många av de ingredienser varierar. Eftersom det finns många kreativa bagare, de följande exemplen är inte på något sätt uttömmande, men är några av de mer populära typer.

Uppenbarligen den mest populära typen av fudge är söt choklad. Men när du varierar de typer av choklad som används i konfekt, får du en annan typ. Marmor fudge är en sådan sort som använder tre eller flera typer av choklad, inklusive vitt. Fudge gjord med olika typer av choklad har ofta en mycket rikare smak. Du kan också hitta varianter av slätten och marmore fudge som inkluderar nötter - vanligen pekannötter, mandel eller jordnötter.

Jordnötssmör fudge är en annan typ som många människor tycker. Liknar kommersiellt sålda godis, en kombination av choklad och jordnötssmör gör delikat fudge samt. Jordnötssmör smak är ett populärt semestermål pralin ofta som en bakad bra present. Du kan variera hemlagade recept med hjälp slät eller krispigt jordnötssmör.

Andra typer innehåller olika ingredienser såsom kokos eller frukt. Coconut fudge kombinerar choklad och kokos för en unik smak och konsistens. Vissa sorter innehåller frukt som russin eller tranbär, även om många människor skyr den fruktig variation till förmån för rikare, smidigare mörk choklad.

Även med kreativitet kan du skapa de flesta någon konfekt, är fudge ofta köps eller göras för sin enkelhet som en traditionell, men ändå populärt godis. Många butiks köpt sorter är mycket bra, men äkta finsmakare föredrar att ge sin fudge en personlig touch genom att finslipa sina recept med rätt kombination av ingredienser. Det finns många enkla recept och om du vill kan du ändra dem till din egen smak för att skapa någon typ du vill ha.

  • Pekannötter används i vanlig och marmore fudge.
  • Vissa sorter av fudge innehåller russin.
  • Jordnötssmör är en populär fudge smak.
  • Choklad används ofta för att göra fudge.