Vilka är de vanligaste biverkningarna av p-piller?

March 19

De biverkningar av p-piller är varierande och många. Olika typer och doseringar påverkar varje individ på olika sätt. Piller använder olika hormoner, så det kan vara till hjälp när du experimenterar med p-piller för att notera hormonet används och de biverkningar som du upplevt. De biverkningar av p-piller som inträffar kan påverka humöret, menstruationscykeln och flöde, hud och andra organ kemi och funktioner.

Piller innehåller hormoner och funktion genom att påverka hormon utgång och hormonnivåer i kroppen. De flesta användare tycker att biverkningarna av p-piller är en ökning eller minskning av känslor. Vissa p-piller kan också orsaka ilska eller en ökad humör. Depression är en möjlig biverkning, samt en ökning eller minskning av libido.

Menstruationscykeln och menstruation kommer med största sannolikhet att påverkas av p-piller. Cykellängd kan öka eller minska, liksom flödet. Det är också vanligt att spotting eller oregelbundna blödningar uppträda under de första månaderna av användning. Individer kan uppleva minskad mensvärk också.

Hud och hår påverkas också. Piller används ibland för att kontrollera akne eller förhindra hud finnar. Huden fukt och oljor kan öka eller minska, och känslighet för solen är en vanlig biverkning också. Försiktighetsåtgärder bör vidtas innan du går ut i solen eller besöka ett solarium. En allergisk reaktion mot p-piller kan också orsaka oförklarlig utslag eller hudirritation.

Ytterligare biverkningar av p-piller är illamående, kräkningar och yrsel. Piller kan orsaka viktminskning eller viktökning, och kan påverka aptiten. Andra fysiska biverkningar kan vara gulsot, ömma bröst eller utvidgningen, och håravfall.

Dessutom finns det allvarliga biverkningar som kan uppstå till följd av användningen av p-piller. Dessa kan innefatta blodproppar i benen, ögonen eller lungorna. Piller kan också orsaka högt blodtryck eller känslor och symptom i samband med hjärtinfarkt eller stroke. Om en patient uppvisar någon av dessa förnimmelser eller biverkningar, bör en läkare omedelbart rådfrågas. En individ som kan löpa högre risk för dessa biverkningar bör överväga olika typer av preventivmedel och hitta den metod som är mest förenlig med hennes hälsa och livsstilsvanor.

Det är alltid viktigt att konsultera en läkare innan du påbörjar preventivmedel. De biverkningar av p-piller beror på personlig kroppens kemi. Det finns en stor variation i biverkningar mellan p-pilleranvändare, så det kan vara nödvändigt att prova flera olika typer av p-piller innan du hittar den rätta.

  • Piller kan orsaka ömhet i brösten.
  • Piller kan hjälpa en kvinna att få en regelbunden, förutsägbar menstruationscykel.
  • Vissa p-piller leder till viktökning.
  • Piller kan orsaka viktminskning eller viktökning.
  • Piller påverkar kroppens kemi, alltså de har många möjliga biverkningar.
  • Vissa p-piller kan orsaka en minskning av libido.