Vad är Diamond Drilling?

March 16

Diamanter är extremt hårda ämnen. De kan därför användas för att göra verktyg som krävs för hårda jobb. Diamantborrning är ett exempel. Denna teknik används ofta i gruvindustrin för mineralprospektering. Diamantborrning kan vara viktigt eftersom det ofta är ansvarig för att avgöra huruvida en webbplats kommer att brytas.

Det finns olika typer av diamanter. Det finns pärla kvalitet stenar, som vanligtvis används för att göra smycken. Sedan finns det industridiamanter. Dessa kan användas för att göra de borrkronor som används för diamantborrning. Dessa bitar är ofta utformade för att tränga in i en viss typ av material och får inte vara lämpliga för andra typer av borrning.

Ett diamantborrningssystemet är ganska komplicerat, men den kan förenklas genom att fokusera på tre delar. För det första finns den roterande borr. Detta är huvuddelen av maskinen, vilket ger kraft. För det andra, finns det borrstången, som är en cylinder som kommer att innehålla en kärna när borrningen är avslutad. För det tredje finns det en diamantborr, som är ett cirkulärt verktyg som har ett öppet mittområde och rensar posten i marken.

En kärna är en sektion av jorden tas bort för inspektion. Detta material bestämmer oftast ödet för en potentiell gruv webbplats. Det finns fyra vanliga kärnstorlekar. När stora kärnprover önskas, större borr, större borrstänger, och det behövs mer makt. Detta kommer att resultera i mycket högre kostnader.

För att förstå hur kärnor utvinns, måste de tre delar som tidigare identifierats vägas. Borren sträcker sig in en borrstång, som har en diamantborrkrona på slutet. Borren använder roterande åtgärder för att ge ström till tvinga borren i marken.

Eftersom borrskäret penetrerar jorden och borrstången glider i, är en kärna tvingas genom hålet i mitten av borrkronan. Kärnan fortsätter sedan att glida in i borrstången. Inuti varje borrstång är en tråd mekanism. Detta används för att innehålla och återvinna kärnprovet inuti. Utan detta fånga mekanism, kunde föra kärnan till ytan vara mycket svårt.

När en borrstång är helt i marken, en annan brukar skruvas till toppen av det låta djupare penetration. När alla de nödvändiga borrstängerna har fyllts med kärnor, är de hämtas från marken. De är i allmänhet förvaras i sektions boxar som korrelerar till borrstången från vilken de erhölls. Det finns en stor mängd information som kan bestämmas från dem. Detta inkluderar mineralisering, återvinning procentsats, och bergkvalitet.