Vilka är de olika typerna av Platter stativ?

October 13

Det finns många olika typer av diskens montrar. Variationerna beror på storlek och stil och delas in i tre grupper: singel, stegvis, och inline. Platter står säljs till ett stort antal priser, beroende på vilken stil och varumärke, och om det är professionellt eller avsedd för personligt bruk.

I vissa fall, tallrik står kommer i ett set med tallrik, speciellt om fatet är en udda form. Professionella grade tallrik står är oftast dyrare än dekorativa, står personligt bruk tallrik. Detta beror på professionell nivå montrar kommer att användas mycket oftare och måste göras från kraftigare material.

En enda monter är utformad för att hålla en tallrik. I vissa fall kan dessa rymma skivorna på många former. Specialty former, som en avlång skål eller en "kanot" design, som har avsmalnande botten, kräver en specialdesignad monter. Enstaka skivorna har en piedestal eller ben.

Det differentierade monter kommer i en mängd olika stilar. Vissa är som traditionell tårta tier står med lutning fat, börjar med den största på botten och den minsta på toppen. Andra är utformad för att rymma två eller flera skivorna av samma storlek, staplade vertikalt. En annan design använder armarna för att stödja platters på olika höjder, ordnade i ett asymmetriskt mönster. Dessa skapar en hel del visuella intresse men är oftast bara användas med små till medelstora skivorna.

Inline står stöder två eller flera fat med samma storlek tallrik. Liksom enstaka bestånd, kan inline står har en universell design som är avsedd att användas med en rad olika tallrik former och storlekar, eller de kan vara utformade för en viss typ av platta. Vanligtvis inline platter står har ben i stället för en piedestal för support.

De flesta står är gjorda av metallegeringar, men vissa plast, glas och trä står är tillgängliga. Metall står är mycket mer hållbara. Professionella cateringfirma och andra i matserviceindustrin använder vanligtvis metallstativ. Glas och trä står är mer lämpad för hemmabruk.

Står kommer i en mängd olika stilar och ytbehandlingar. Praktiskt taget alla estetiska, från traditionell och formell till casual och samtida, kan skapas med stativet. I vissa fall, tallrik står är inte dekorativa men är gjorda för att smälta in. Till exempel om en matleverantör använder tyg för att skapa bakgrunden för serveringsbordet, visuellt intresse kan skapas genom att täcka flera platter bestånd av olika höjder med ytterligare tyg . Utformningen av stativet självt, i detta fall, är irrelevant.