Vad är årstakt Inkomst?

February 13

Årsbasis inkomst är en uppskattning av den totala inkomsten emot i ett år, kategoriserade efter månad. Formeln är ganska enkel, eftersom det bara handlar om att dela årsinkomst av ett visst antal för att få uppskattning. Medan årsbasis inkomster vanligen används för att få avkastning för ett helt år, även det kan användas för bara ett par månader; Om detta görs, då en liknande formel krävs. Ett skäl för att göra detta är så ett företag har en bred uppskattning av hur mycket det gjorde varje månad, även om detta inte visar vad varje enskild månad förde in. Detta även används för att hjälpa uppskatta vissa skattebetalningar, som kan hjälpa om verksamheten ligger bakom om skatter.

Fastställande annu inkomster kan göras med en vanlig miniräknare eller en bit papper. Den första siffran som krävs är den totala mängden pengar verksamheten görs i ett år. Det antalet divideras sedan med antalet månader under året, vilket är 12. Till exempel, om inkomsten är $ 100.000 $, är sedan årsbasis intäkter om $ 8333 USD per månad.

Denna regel är listat för ett helt år, men inkomsten också kan årstakt under perioder av mer eller mindre än ett år. Formeln liknar den årliga formel, utom antalet månader ändras för korrekt uppskattning. Till exempel, om någon vill annu inkomsten för en 10-månadersperiod, då inkomsten under den perioden divideras med 10.

Detta görs för att ge ett företag eller investerare en bred titt på vad som görs varje månad. Problemet med denna metod är att det inte är helt korrekt. Till exempel kan ett företag göra mycket mindre i juni än den gjorde i de andra månaderna, men på årsbasis inkomster gör att det ser ut som om verksamheten förs i samma intäkter varje månad. Fortfarande, medan årsbasis inkomsten inte är helt korrekt, det är mycket snabbare än andra metoder.

Vissa skatter kan använda årsbasis inkomster för att räkna ut hur mycket pengar ett företag ska betala varje månad, baserat på vad den gör. Detta är vanligtvis endast om verksamheten inte kan betala årlig skatt, och det är sällan gjort för företag som kunde betala sina skatter i tid. Det kan också användas om en skattebyrå tror företaget underbetalda, och det kommer att använda denna siffra som en uppskattning för att få den riktiga skattebeloppet.