Bygga grunden för framgång: The Paleo Diet 30-Day Reset

February 16

Den Paleo dieten 30-Day Reset är grunden för Paleo vardagsprogrammet. När du komma förbi dessa första 30 dagar, blir allt lättare. Allt börjar falla på plats.

Utveckla en vana inom din Paleo programmets första 30 dagarna

Antalet 30 är en bra början till att utveckla en vana. Släppa några av dina favoriträtter och skära ut förpackade, bearbetade livsmedel med socker är inte en lätt kamp. I själva verket kan du vill gråta i din glass skål för en stund.

Du kanske inte helt automatiskt i dina svar efter 30 dagar, dock kommer denna tidsram gå långt i att starta av dig i rätt riktning.

Det har troligen tagit dig en lång stund för att utveckla dina matvanor, och det kommer att ta lite tid innan du kan radera dessa gamla vanor och bilda nya. Bara vet att efter 30 dagar, känns mest alla betydligt bättre, och suget är kraftigt minskat. Ju längre du har berott på sockerhaltiga livsmedel, desto svårare kan det vara att omskola dina smaklökar till naturliga sötma igen.

Det tar också cirka 21 dagar för dina tarmcellerna att vända, vilket hjälper dig att få igenom den här processen lite enklare när kroppen förnyar med god råvara.

Förnya ditt system med Paleo livsstil

Utveckling av nya matvanor och skär cravings under dessa 30 dagar är möjligt eftersom du förnya ditt system och göra det starkare och friskare.

Under 30-Day Reset, du förbättra kaliber av dina celler. När du äter mat som är denaturerade, förpackas och bearbetas, du förgiftar dina celler. När människor är magra och friska och har ett ungdomligt levande utseende, de har celler som är fria från avfall.

Genom att äta de rensning Paleo-godkända livsmedel, lämnar avfall genom följande detox organ:

 • Njure
 • Lever
 • Lungor
 • Tarmar
 • Hud

Som du äter mat full av näring och dricka mycket vatten, de gifter börjar flöda ut ur din kropp och näringsämnen anger. Dina celler börjar att regenerera och utstrålar hälsa.

Du kan göra ett par saker under denna tid för att flytta avfall tillsammans. Här är några förslag som kan hjälpa befria kroppen från gifter:

 • Få svettig. Svett är en stor bärare av avfall. Svettning genom träning eller bastun är ett bra sätt att eliminera toxiner. Gifterna lämnar genom dina njurar, så se till att dricka extra vätska när du svettas.
 • Hoppa. Mini studsmattor kallas rebounders pressa avfallsfrågor från celler som du studsa lätt. Studsade är en av de mest hälsosamma övningar du kan göra för dina celler och för eliminering av toxiner.
 • Brush. Torr borst rengör huden, vilket är viktigt eftersom din hud är ditt största organ och en eliminator av toxiner. Genom torrborstning, är avfall lyfts, vilket gör att din kropp att ta in mer syre genom huden. Det stimulerar också det lymfatiska systemet, som är kroppens avloppssystem, så du har tydliga vägar för att eliminera effektivt.
 • Ät. Lägg några råa grönsaker till din tallrik varje dag. Detta är ett bra sätt att flytta mat genom din kolon och hjälpa dina tarmar i elimineringen processen.
 • Andas. Yoga andning är så enkel men mycket kraftfull. Eftersom dina lungor är eliminative organ också, när du andas ut, släpper du gifter. Yoga är ett fantastiskt tillägg till 30-dagars Reset och utanför för avgiftning samt hälsofördelar.

Bemästra Paleo diet plan

Du är redo att börja genomföra. För den mest framgångsrika resan möjlig under dina 30 dagar, här är några exempel riktlinjer att följa:

 1. Ta beslutet att gå vidare med det 30-dagars Reset.
 2. Berätta för människor i din stam vad du är upp till.
 3. Starta din positiva reprograming genom affirmationer.
 4. Rensa däcken.

  Gå igenom ditt kök med en soppåse och bli av livsmedel som inte är en del av din 30-dagars planen. Stock ditt kök med alla underbara Paleo-godkända livsmedel.
 5. Bli organiserad.

Förutom stegen i generalplanen, kan du göra följande saker för att hålla humöret uppe och främja en sund själ och kropp:

 • Flytta varje dag.
 • Avsätt 20 minuter för meditation varje dag.
 • Få en vecko massage och kiropraktik justering.

I slutet av dina 30 dagar, fira! Du åstadkommit bara en viktig milstolpe.

Förstå kroppens förvandling när anpassning Paleo livsstil

Du kan känna ganska usel under de första veckorna övergår till Paleo. Vissa människor upplever psykisk suddighet, trötthet, huvudvärk, dåligt humör, skakighet, och är helt enkelt ut av det. Vad händer är din kropp är att erövra kolhydrater, och det tar ett tag för kroppen att anpassa sig.

Medan kroppen kanske letar bättre, ibland tar en stund för resten av er att komma ikapp. Några mynt dessa symtom som "carb influensan", som är den otäcka övergången att din kropp går igenom när man går från en hög-carb till en lägre Carb diet. Även om levande Paleo inte anses vara en låg-carb diet, det är naturligt lägre i kolhydrater så din kropp gör att övergången.

Vad händer under den här processen är din kropp behöver glukos (socker) för hjärnan, muskler, celler, och så vidare. Tills du började leva Paleo, glukos var lätt att komma åt från alla sockrade kolhydrater du kanske har ätit.

Nu är din kropp har att skapa glukos från fett och proteiner, som inte är så lätt gjort. Det kommer att hända, men, och du börjar må bättre och din kropp kommer att köra mer effektivt på grund av det.

Kämpa socker demonen med Paleo dieten

När du går igenom de första 30 dagarna, du bryter matvanor och cravings. Den tuffaste av dem att bryta är cravings för sockerhaltiga livsmedel. Socker demon kommer ständigt knacka dig på ryggen, försöker få dig att äta din bagel, pasta, eller skål flingor. Den här killen kommer att försöka motivera varför det är ingen stor sak att ha en skål med havregryn eller en smörgås.

Hur vet du om du har ett sockerberoende? Om att äta socker gör alla dina symtom magiskt försvinna ett tag eller om du inte kan gå länge utan sockerhaltiga livsmedel, är du förmodligen beroende.

När du har ett sug, är din kropp oftast ute efter en snabb explosion av något att göra det känns bättre. Ofta att "något" är en hjärna kemikalie som kallas serotonin. Denna kemikalie påverkar humör, speciellt lycka och välbefinnande. När serotoninnivåerna sjunker, skriker kroppen ut för en förändring. Det ser för det må-bra kemikalie att ändra sin nuvarande hjärnans kemi.

Följande faktorer kan sänka serotoninnivåerna:

 • Stress
 • Brist på solljus
 • Naturligt åldrande

Strävar alltid efter hälsosamma sätt att höja din serotonin nivåer. För att balansera serotonin, gör följande:

 • Ät Paleo livsmedel.
 • Motion.
 • Tänk goda tankar.

Ju mer kunskap du har genom att leva Paleo, desto svårare blir det för socker demonen att prata dig in i en resa till bageriet.