Vad är Vattentäta Cosmetics?

October 15

Vattentät kosmetika är utformade att inte lossna, springa eller smeta, även när det är vått. Detta kan vara till hjälp i extremt fuktiga områden där smink tenderar att köra. Vattentät kosmetika är också användbara för kvinnliga idrottare vars svett kan påverka deras make-up; eller för någon som vill ha sin make-up för att se ut som om det var bara tillämpats, trots regn eller tårar. Slutligen vattentäta kosmetika är perfekt för stranden eller poolen semestrar, när kvinnor vill se sitt bästa utan att offra tid i vattnet.

De flesta kosmetika har en ingrediens som heter dimetikon, som är en silikonbaserad olja. Dimetikon hjälper till att hålla huden mjuk och hjälper till att ge en smidig tillämpning av produkten. Vattentät kosmetika innehåller en speciell form av dimetikon kallas dimetikonsampolyol. Detta är en vattentät version av samma olja, formulerad för att vidhäfta till huden och håret.

Även vattentäta kosmetika kan vara mycket praktiskt för kvinnor som vill hålla sin make-up ser fräsch och ren oavsett omständigheter är det inte alltid hälsosamt. De flesta vattentäta kosmetika kräver speciella lösningsmedel för borttagning. Dessa lösningsmedel är oftast ganska hårda och kommer också att ta bort talg. Talg är en oljig ämnen som produceras i huden som fungerar som en barriär mot kemikalier, irriterande och föroreningar. När talg avlägsnas, huden är mottagliga för infektioner, solbränna och andra problem. Dessutom kommer den kontinuerliga avlägsnandet av talg förorsaka hud att vara ovanligt torr, vilket leder till för tidigt åldrande och rynkor.

Vattentäta kosmetika bör inte användas av kvinnor som lider av ögonlocket dermatit. Ögonlocket dermatit är en allergisk reaktion till föreningar som kommer i kontakt med huden. Ofta verkar det som ett utslag eller svullnad på ögonlocken och omgivningen. Vattentät kosmetika kommer bara att ytterligare irritera ögonlocket dermatit på grund av de självhäftande kemikalier och borttagning tekniker.

Medan vattentäta kosmetika är användbara för evenemang såsom bröllop, årsdagar, prom night eller andra speciella tillfällen, kan överdriven användning leda till potentiella skador på huden. Det bästa alternativet är att spara vattentät make-up för de sällsynta tillfällen.

  • Att inte bära vattentäta kosmetika när det regnar - eller när man svettas eller gråta - kan orsaka makeup för att köra och kladd.
  • Vattentät läpp fläckar kommer inte skaver eller kyssa start om bort med tvål och vatten.
  • Vattentäta kosmetika bör inte användas av kvinnor som lider av svår allergi eller ögonlocket dermatit.
  • Vattentät kosmetika är perfekt för en strandbesök.