Vad är historien om det löpande bandet?

March 13

Utvecklingen och historia monteringslinjen anses vara en av de viktigaste händelserna i utvecklingen av tillverkningen. Processen, som innebär den sekventiella monteringen av en färdig produkt på ett effektivt, kontinuerligt löpande linje, kraftigt ersatt traditionella hantverksmetoder montering. Även historien om det löpande bandet är oftast förknippas med amerikansk entreprenör Henry Ford, början till metoden går tillbaka betydligt längre, till gryningen av den industriella revolutionen.

Som människor utvecklade maskinteknologi, begreppet effektiv montering blev ett naturligt intresse för tillverkning. Före det löpande bandet, tillverkning berodde på de skickliga händer en hantverkare, som kunde ta råvara och förvandla det till en färdig produkt, slutföra varje steg på hans eller hennes egen. Denna metod krävs betydande utbildning och kompetens, och tillät skapandet av endast ett objekt i taget. Medan handgjorda föremål kan vara värdefulla och konstnärliga, deras produktion var sällan effektiva eller kapabla att möta massefterfrågan produktionen.

Influens som leder till Fords utveckling av den moderna löpande bandet kom från en mängd innovativa källor. Slakteri i den amerikanska mellanvästern var känd för sina "demontering linjer", där arbetare och maskiner dissekerade systematiskt slaktade djur för deras kött. Tidiga versioner av linjen antogs i fabriker i Storbritannien och USA, för att hantera massproducerande maskiner av den industriella revolutionen. Vapensmeder Samuel Colt och Eli Whitney kan också ha spelat en roll i historien om det löpande bandet, men införa idéer uppdelade arbetslinjer och utbytbara mekaniska delar.

Möjligen den mest kända ögonblick i historien av det löpande bandet är Fords införandet av den rörliga tillverkningslinjen. Används för att producera de berömda modell T bilar av början av 20-talet, den moderna linjen uppdelad arbetskraft i distinkta segment, så att varje arbetstagare som behövs för att bemästra en enda uppgift. Installera ett transportband, linjen tillät bitarna som skall monteras från början till slut i en smidig process, med hjälp av relativt lågutbildad arbetskraft och slänga ut färdiga bilar i en viss tid. Förutom att fortkörning produktionstid och kräver mindre utbildning, Ford ökänt utropat den rörliga löpande bandet som ett sätt för arbetstagarna att tjäna mer, eftersom fabrikerna kunde betala högre löner som produktionskostnaderna minskat.

Historien om det löpande bandet inte bara slutar med Fords berömda uppfinning, dock. Medan processen revolutione tillverkning i hela världen, blev problem uppenbara med systemet. De tråkiga och repetitiva rörelser löpande bandet jobb tros av många vara farliga för både fysiska och psykiska hälsa. Framsteg inom teknik har lett till möjligheten för automatiserade monteringslinjer, där den största delen av arbetet utförs av maskiner, vilket kan minska den fysiska och psykiska påfrestningar för arbetstagare, men kan också leda till färre jobb.

  • Skapandet och utvecklingen av det löpande bandet är en av de viktigaste händelserna i historien om tillverkningen.
  • Den tråkiga och repetitiva karaktär monteringsarbete har lett till automatiserade monteringslinjer.
  • Moderna monteringslinjer ofta beroende automatiserade maskiner och robotik.
  • Den rörliga tillverkningslinjen användes för att producera Model T bilar i 20-talet.