Vad är en modern stil hus?

February 26

En modern stil hus tar sin design influenser från konst och arkitektur trender av 20-talet. Elegant och strömlinjeformade, moderna hus har funktionella material och design som fokuserar på starka geometriska former. Det övergripande utseendet på en modern stil huset är ledig och aldrig rörigt.

Ursprunget till modern stil huset är allmänt debatt, även om många är överens om att vissa arkitektoniska ideal, som de från Bauhaus skolan i Tyskland, hade en stor del i skapandet av stilen. Den ökande mängden massiva lager- och industristrukturer stiger som en följd av den industriella revolutionen också ofta namnges som ett stort inflytande på modernismen. Den moderna stil hus är ofta gjorda av industriella material, såsom glas, stål, betong, aluminium och plast, men polerat trä kan användas som en accent.

Utsidan av en modern stil hus är ofta en väldefinierad geometrisk form. Kuber, rektanglar och även daringly vinklade strukturer ses ofta i denna typ av konstruktion. Hellre än separera från väggarna som i många andra design stilar, är taket på en modern stil hus typiskt platt och en del av den övergripande geometriska utformning. Windows kan vara små fyrkanter eller rektanglar, eller väggarna kan göras helt av glas.

Nivåerna är ofta en stor del av den moderna hus stil. Hus är ibland terrasse att möjliggöra en effektiv integrering av utomhus utrymme. Inuti kan rummen har plattformar eller nedsänkt eller upphöjd för att möjliggöra mer djup och en verkligt tredimensionell livsrum.

De färger som används i en modern stil hus är ofta allmänt dämpad med accenter av färg. Vit, grå, svart, och isblå är alla vanligt förekommande som basfärger. Med hjälp av en dämpad bakgrund tillåter konstruktören att dra betraktarens öga till accenter, till exempel en brandbil röd soffa i ett annars vitt rum. Hela rum kan bli moderna konstverk med tillämpning av moderna designprinciper.

Belysning kan också vara en viktig del av varje modern stil hus. Även om vissa använder sig av industriella stil lampor och lätta strängar, gör modern design också betydande användning av infällda ljuspaneler, ibland i ovanliga färger som blått eller rosa. Användningen av stora väggar av fönster gör också en modern stil hus igenkännlig på avstånd; i motsats till de nakna, vinklade linjer i huvudbyggnaden, stora enda windows gör hela huset glöd.

  • Bauhaus School, i Tyskland, hade ett inflytande på modern stil hus.
  • Ett fartyg sjunker är en populär del av några moderna konstruktioner.