Vad är Conch Fritters?

March 11

Conch fritters är en skaldjur maträtt populär i och runt de karibiska öarna, särskilt runt Bahamas. Ett stort hav snigel, köttet är av havet conch söt och välsmakande. Det är ganska tuff och svår att avlägsna från animalâ € s skal, dock. De friterad görs med finhackad conch kött blandas med en smet gjord av mjöl och ägg, och sedan friterad i olja.

Tyvärr conch är relativt begränsad och även hotade i vissa vatten. Inte heller är det en stor conch jordbruksindustrin, så färskt conch kött är inte allmänt tillgängliga. Eftersom conch kött jämförs ofta med söta mussla kött, kan det dock vara möjligt att ersätta hackade musslor för hackad conch om färska conch inte är inom räckhåll.

Fritters är en populär förberedelse för conch kött för ett antal skäl. Eftersom conch är en typ av snigel, kommer köttet gömd inuti en stor, tjock skal som kan vara tidskrävande eller svår att tränga igenom. Detta kan innebära, särskilt för hemmet kock, att det tar en hel del ansträngning för att hämta en ganska liten mängd kött. Conch fritters avbryta bitar conch kött i en smet, oftast tillsammans med hackade grönsaker, så en liten bit av kött räcker långt. Hugga upp kött för conch fritters också löser en annan inneboende problem, nämligen att conch kött är oftast ganska tuff och förmåner från som tillagas i små bitar.

De flesta recept för conch fritters börjar med tärnad conch samt tärnad lök, selleri, och söt paprika. Andra kryddor som vitlök, cayennepeppar, eller varm pepparsås är också vanliga ingredienser som används för att smaksätta, men inte överväldiga, conch kött. Ägg och mjöl sättes till de tärnade beståndsdelar för att bilda en tjock, geggig smet full av bitar av conch och grönsaker. Skedar av smeten hamnar i mycket het olja och får steka på ena sidan tills brunt, sedan välte och brynt på andra sidan.

När de tas ut ur stekolja, är conch fritters oftast dräneras på handdukar för att ta bort överflödig olja innan servering. De friterad åtföljs i allmänhet av något slags doppa sås, vilket kan ha flera varianter, men är oftast en kryddig majonnäs baserad sås. Tartarsås är också en trolig alternativ för doppa conch fritters.

  • De flesta conch fritter recept kräver paprika.