Vad är Tennis Armband?

March 11

Det är inte ofta som ett smycke är uppkallad efter en olycka, men så är fallet med tennis armband. Detta smycke fick sin ovanliga namn från en olycka med professionell tennisspelare Chris Evert under en match 1987. Evert hade burit en dyr armband med en inline sträng av individuellt uppsatta diamanter. När spännet brast, frågade hon tjänstemännen att stoppa matchen tills smycken kunde hittas. Sedan den dagen har armband terar en inline rad diamanter kallats tennis armband.

Tennis armband är populära tillbehör för formella tillfällen på grund av sin lyster och glitter. Individuella diamanter (eller rimliga faksimil) placeras i kvadrat inställningar och sedan uppträdda i ett armband som hålls samman av ett spänne. Ledningar inställningar och stöd kan konstrueras av silver eller annan kvalitet smycken metall. De enskilda inställningar gör armbandet att flytta bekvämt medan slitna.

Andra typer av smycken som har en mycket liknande form är ofta kallas tennis-stil. Grupper av olika storlek stenar kan användas i tennis-stil armband, men smycken behåller inline utseendet på original tennis armband. Klassiska armband tenderar att presentera en enhetlig arrangemang av diamanter och kan bli mycket dyrt.

En viktig del av välbyggda tennis armband är säkerhetsspärren. Spännet av en typisk armband beror på en fjädrande metallspärren i ingrepp ordentligt med en krok. Med tiden kan detta spänne stilen blir mindre tillförlitliga. Därför smycken designers inkluderar en sekundär säkerhetsåtgärd. De två vanligaste sortiment av säkerhetsspärrarna är kedjor och "åttor".

Kedjan säkerhetsspärr ansluter från en liten tapp till en annan på den andra sidan av huvud spännet. Om huvud spänne misslyckas, bör kedjan håller armbandet intakt tills den kan repareras. Siffran åtta säkerhetsspärren är en liten dubbel slinga av metall. En slinga snäpper över en liten inlägg på en sida av huvud lås, medan den andra slingan snäpper över en liknande post på den motsatta sidan. Även om huvud spänne separerar, kommer siffran åtta slingor hålla armband från att falla av.

Tennis armband bör anpassade monteras för maximal säkerhet och komfort. En som passar för löst kan bli fastnat och drog. Alltför åtsittande armband kan skava huden och bli sträckt till punkten för brytning. En idealisk passform gör ett finger för att enkelt passera mellan armbandet och handleden.