Vad är den statliga blomman av Louisiana?

January 30

Den magnoliaträd blommar är den statliga blomman av Louisiana. Delstatsparlamentet godkände magnolia träd blomma när den antagen lag nr 156 den 12 juli 1900. Lagen anger inte en mängd olika magnolia. År 1950 var lagstiftning som införts för att ändra den statliga blomman av Louisiana till iris men antogs inte. Den magnolia blossom är också den statliga blomman av Mississippi.

En proposition med förslag om att blomman av magnoliaträd antas som den statliga blomman av Louisiana introducerades till Louisiana generalförsamling år 1900. Lagen antogs den 12 juli samma år delvis på grund av överflödet av magnolia träd i hela staten . Den Louisiana lagstiftande angav inte en viss art av trädet.

Flera decennier senare, Society for Louisiana Iris beslutat att införa lagstiftning för att ändra den statliga blomman av Louisiana till iris. Den lagstiftning som infördes 1950 föreslog göra magnolia den officiella statliga trädet istället. Iris aficionados var oroliga att magnolia, ett träd som växer i träsk, förstärkte stereotypen att alla människor i Louisiana bodde på swampland i hus på styltor. Dessutom Society for Louisiana Irises hävdade att magnolia var inte unikt för staten, men finns i hela södra.

Trots deras argument, var den lagstiftning som föreslås av samhället inte antagit. Den magnolia åter bekräftats som den statliga blomman av Louisiana 1990 när de statliga statyerna reviderades. De Louisiana iris valdes som stateâ € s officiella Wildflower, dock under denna översyn. Mississippi antog även magnolia som dess statliga blomman 1952.

Det finns många olika typer av magnolia träd, bland annat vintergröna och lövfällande, som varierar i bladform och växtform. Träden producerar vita, röda eller rosa blommor som har utvecklats för att främja pollinering av skalbaggar istället för bin. Som ett resultat, det blossomâ € s fruktblad är robust. Blommorna brukar vara tefat eller stjärnform, och plantor kan ta upp till 10 år eller mer innan blomning.

Förutom att vara den statliga blomman av Louisiana samt Mississippi, är magnolia också en symbol för den amerikanska södern i allmänhet. Den magnolia var en av symbolerna för förbundsmedlemarmén antagits under amerikanska inbördeskriget. De magnolia sikt stål beskriver en sydlig kvinna som har överlevt tragedin med värdighet och stolthet eller en äldre kvinna som mentorer yngre flickor i Södra traditioner.

Magnolia bark har använts i traditionell kinesisk och japansk medicin för att minska ångest och förbättra sömnen. En lösning gjord av blomman hjälper till att behandla astma och lung trängsel. Matsmältningsproblem och illamående kan lindras med magnolia blomma extrakt. Magnolia blomknopp extrakt används vanligtvis för att bleka huden eller lindra hudirritation. Innan du tar en magnolia baserad lösning, rådgöra med en licensierad läkare för att undvika komplikationer.

  • Den magnolia blomma antogs som symbol för förbundsmedlemarmén under inbördeskriget.
  • Vissa hus byggda i Louisiana swampland måste bygga på styltor.