Vad är Mjölmask?

April 14

Mjölmask larver av darkling skalbagge, även känd som Tenebrio. Den Svartbaggar är ett holometabolic insekt, vilket betyder att den har fyra livsstadier: ägg, larv, puppa och vuxen. Matt mjöl är en Svartbaggar i larv form där det återstår för 90-114 dagar, innan du slår in i en puppa.

Mjölmask har kläckts från vita, bönformade ägg som är 1/20 av en tum (1,27 mm) i längd. När de först födda, larverna är vita, men vänder antingen honungs gul eller gulbrun inom ett par dagar. Matt mjöl, när mogna, kommer att mäta 1.25 inches (3,18 cm) långa. Deras kroppar är släta och hårda, med ett blankt utseende.

De primära användningsområdena för mjölmask är som mat för reptiler och fåglar, och som fiskagn. Matt mjöl mycket protein, vilket är varför det är att föredra mat bland reptil och fågelägare. Maskar kan köpas på djuraffärer, där de säljs i en behållare med havregryn eller kli. Detta används som mat och sängkläder för maskar. Detta kommer vanligtvis att kosta cirka tjugofem dollar för tusen maskar.

När det används för fiskagn, många kommersiella leverantörer mata mjölmask en juvenil hormon som hjälper dem att växa till onormala storlekar, vilket gör maskarna mer attraktiv för fisken. Gul mealworm bete används ofta vid fiske efter abborre, öring, bluegill och sik. De är speciellt populär bland is fiskare.

Många väljer att höja sina egna maskar, eftersom det är mycket lätt och kan också vara roligt. När jordbruk dina egna maskar, är kostnaden per 1000 maskar reduceras till tio cent, vilket inkluderar mat och sängkläder. Det garanterar ett oändligt utbud av bete för ivrig fiskare.

För att föda upp mjölmask, behöver du en plastbehållare, fullkornsmjöl eller vetekli, potatis, och en startkultur av cirka 500 mjölmask. Du kan köpa startkulturen på nätet. Många sällskapsdjur leverans butiker kommer även att sälja dig en startkultur, men det brukar kostar ungefär dubbelt så mycket som att köpa det på nätet.

Fyll plastbehållaren med ungefär en tum (2,5 cm) av hela vetemjöl och lägg masken kulturen. Placera ett par tunna potatisskivor i rutan för fukt. Håll temperaturen runt 75 grader Fahrenheit (23,89 grader Celsius). I ett par veckor maskarna kommer att förvandlas till puppor, följt av skalbaggar cirka tre dagar senare. Överför skalbaggar till en annan behållare för att föda upp och lägger cirka 500 ägg vardera.

  • Potatisskivor hålla måltid maskar fuktig.
  • Hela vetemjöl kan användas för att avla mjölmask används för fiske.