Vad är en tysk Giant Skäggagam?

February 11

En medlem av reptil familjen och Pogona släktet, är den tyska jätten Skäggagam en speciell mängd husdjur ödla känd för sin enorma storlek och personliga karaktär. En vuxen hane kan bli upp till 30 inches (76 cm) lång. Denna varelse har fått sitt namn från en expanderbar flik nedanför ödlan strupe. Native till de australiska öknar och skogar, är denna ras av ödla en av de bäst lämpade för fångenskap, eftersom det kan tämjas, är sällan aggressiva, och är lätt att ta hand om. Bearded dragons är några av de mest populära reptil exotiska husdjur, trivs i fångenskap och aktiv under dagen.

Ödlan expanderhalsflik hjälper det att försvara sig mot rovdjur. När hotade, öppnar ödla munnen och dess påse blåses orsakar de små spikar att förgrena sig och svärta som skäggiga stubb. Denna defensiva beteendet ses sällan i fångenskap, om inte villkoren är extremt fattiga. En vanligare beteende drag är "hand vinka," ett uttryck för inlämning till en annan ödla. Bearded drakar är blida varelser och sällan bita, och de är därför populära små husdjur för barn.

Australien förbjuder export av skäggiga drakar, och därför ödlor måste köpas via sällskapsdjur centra och uppfödare. I fångenskap behöver den tyska jätten Skäggagam en miljö mycket lik dess infödda svenska klimatet: soligt och mycket varmt. Ultraviolett ljus behövs för ödlan att metabolisera kalcium, så en lämplig accessoar för terrariet är en full-spektrum ljus och vit melamin paneler som reflekterar ljuset på djurets grov hud. The Lizard raser väl i fångenskap, som producerar upp till två dussin eller fler ägg och kräver lite ingripande från ägarna. Äggen brukar kläckas inom 45 till 60 dagar.

Bearded drakar är allätare, äter små däggdjur, insekter, frukt, grönsaker och blommor. I naturen, fångar den tyska jätten Skäggagam små möss och andra reptiler och vallfoder för växtmaterial. Generellt bör djurets kost bestå av 25% animaliskt och 75% växtmaterial. Varelsen kräver stora mängder kalcium och vitaminer under de första åren när tillväxten är mycket snabb. Ungfågeln kan behöva deras mat dammas med kosttillskott varannan dag, medan vuxna behöver tillskott en eller två gånger i veckan.

Favoritmat av den tyska jätten Skäggagam inkluderar grönkål, maskrosblad, broccoli och senap och grönkål. De äter också ärtor, gröna bönor, hackade äpplen, rivna morötter och jams. Till skillnad från andra medlemmar av Pogona genus, syrsor och mjölmask bör inte vara en del av detta djur kost. Syrsor, bestående av höga mängder fosfor, störa drakens högt kalciumintag; mjölmask har kitin exoskelett som är svåra för ödlan att smälta i stora mängder.

  • Kale är en favorit livsmedel av jätten Skäggagam.
  • Giant skäggiga drakar njuta av att äta grönkål.