Hur väljer jag det bästa Outrigger Paddle?

October 22

Om du vill välja den bästa stödben paddeln för dina behov, bör du fokusera på längd, vinkel och bladbredd. Längden på stödben paddeln är ofta den mest kritiska komponenten i att välja den bästa paddeln tillgängliga för dig. Med många paddeltillverkare skapar högteknologiska paddlar som innehåller flera olika vinklar och böjar i handtaget, är det lätt att bli alltför berörda med vinkeln på din nya paddel. Bladbredd är ett annat viktigt område där du kommer att behöva undersöka dina behov i en stödbens paddel. För att välja den allra bästa paddeln för dina krav, kan du behöva prova flera olika paddlar för att göra ditt beslut.

Längden på stödben paddla handtag är vanligen den mest kritiska komponenten i att välja den bästa paddeln. Du vill inte att välja en paddel som är för lång eller för kort. En lång stödben paddla gör du arbetar för hårt på grund av den ökade hävstångs du kommer att ha i vattnet. Detta kan potentiellt sakta ner dig när du kämpar för att driva paddeln genom vattnet. Omvänt kommer en stödben paddel som är för kort har du böja ut över kanten på båten för att doppa paddeln.

En kort paddel orsakar också en paddlaren att placera den nedre sidan för nära bladet. Detta gör att du tar korta slag och kommer också minska hastigheten på din båt. Du vill ha en paddel som gör att du kan skjuta paddeln strax över vattenytan och doppa bladet i utan en stor stänk. Därifrån är komforten störst problem när man väljer en stödben paddel. Generellt sett är det "T" handtag på paddeln oftast den mest bekväma för alla typer av paddling.

Blad bredd är inte lika viktigt som komfort i skoveln. Den medelstora paddelbladet kommer i allmänhet producera den bästa all-around använda. Ett brett blad kan ofta göra du vrider din nedre handen när du drar bladet genom vattnet, vilket gör att du förlorar fart och kontroll. Detta leder ofta till ömma och trötta axlar. Den lilla bladet kan tendera att göra dig skynda din stroke och variera din kadens. Detta kan tendera att bromsa din båt och orsaka kontrollfrågor också. En lätt stödben paddel kommer inte att göra en stor skillnad på kortare resor, dock på långa resor kanske du vill utforska de lätta versioner.