Vad orsakar Domningar i Toes?

May 1

Det finns flera orsaker till domningar i tårna, inklusive dålig cirkulation, nervskador, och kallt. Lösa dålig cirkulation kan vara så enkelt som att ha bättre hållning eller tar en paus från jobbet för att gå runt. Det kan också vara så komplicerat som behandling av en sjukdom, som diabetes, som gör att ha god blodcirkulation svårt. Domningar i tårna är mer allmänt orsakas av kall luft eller vatten, vilket kan lösas genom att flytta någon plats varmare eller rör sig snabbare samtidigt stretching tårna. Dessutom kan domningar av siffrorna också orsakas av nervskada på grund av en sjukdom eller skada.

Bära otillräckliga skor utomhus när det är kallt, särskilt när det regnar eller snöar, kan resultera i domnade tår. Så småningom kanske tårna känner pirrig och smärtsamt att flytta. Den domningar, stickningar och smärta bör minska snabbt när personen är någonstans varmt och hans eller hennes skor är inte våt. I extrem kyla kan förfrysning uppstå och resultera i tillfällig eller permanent förlust av användning i det drabbade siffran. Det finns flera grader av förfrysning, med minst farliga bara skadar huden och den farligaste frysning och skadar muskler, nerver och blodkärl.

En annan potentiell orsak till domningar i tårna är dålig cirkulation, vilket kan orsakas av en mängd saker. Till exempel sitter i en skrivbordsstol med korslagda ben leder vanligtvis till begränsad spridning till tårna, speciellt om tårna är instoppad under låren eller skinkorna. I fall som detta, helt enkelt har bättre hållning och stretching ofta kan förhindra domningar i tårna, kalvar, och knän. Allvarligare orsaker till dålig cirkulation är sjukdomar som diabetes som direkt eller indirekt orsaka eller bidra till dålig cirkulation genom att påverka blodkärl.

Nervskador, antingen på grund av en sjukdom eller skada, är ännu en potentiell orsak till domningar i tårna. Diabetes, förfrysning, och autoimmuna sjukdomar är bara några problem som kan leda till nervskador av tår, fingrar eller andra extremiteter. Nervskador kan vara mindre eller allvarlig, i huvudsak innebär att det kan finnas en viss eller fullständig förlust av känsla. Även med mindre nervskador, måste den drabbade personen brukar ta hand för att säkerställa att han eller hon inte trampa på vassa föremål eller göra något som kan orsaka skada på tån. Det finns en möjlighet såret kommer att gå obemärkt på grund av frånvaron av smärta, vilket ibland leder till infektion och amputation.

  • Stretching underkroppen ofta förhindrar domningar i tår, vader och knän.
  • En svag puls är ett tecken på dålig cirkulation, vilket kan orsaka domningar i tårna.
  • En skada kan orsaka domningar i tårna.
  • Diabetes kan orsaka dålig cirkulation och domningar i tårna.
  • Att sitta under en utsträckt tidsperiod med korsade ben kan leda till bedövade tår.
  • Förfrysning kan orsaka tå domningar.
  • En tå sår som går obemärkt på grund av domningar kan leda till en infektion.