Hur väljer jag det bästa Carpet Sanitizer?

August 23

När du väljer en matta desinfektionsmedel, anser en produkt som inte innehåller starka kemikalier eller avger ångor om någon i ditt hushåll har allergier, astma eller andningssvårigheter. Vissa mattan städare deodorize, vilket kan vara till hjälp för att ta bort husdjur och tobakslukt. För bekvämlighet och tidsbesparande funktioner, anser ett pulver som lätt kan tas bort genom att dammsuga. En industriell styrka flytande matta sanitizer som dödar mögel och bakterier kan fungera bra för större områden, medan vinäger och vatten är billigt och utan kemikalier. Fråga om mattan desinfektionsmedel är säker för din typ av matta, speciellt antika eller vintage mattor.

Vissa tillverkare rekommenderar att du använder en matta desinfektionsmedel i ett väl ventilerat utrymme. Orsaken är att vissa starka hemma desinfektionsmedel kan avge rök eller starka dofter som kan orsaka luftvägssymtom hos känsliga individer. Om någon i ditt hushåll lider av astma eller allergi, är ett alternativ att överväga en helt naturlig mattan sanitizer eller en ekologisk produkt. I vilket fall bör du läsa alla varningsetiketter och följ instruktionerna noggrant. Dessutom är vissa tillverkare rekommenderar att ta bort husdjur från området innan behandling mattan, vilket också kan vara ett bekymmer för dig.

Du kan också föredra att använda en matta desinfektionsmedel som lägger en fräsch doft. Deodorizing matta rengöringsmedel införliva syntetisk eller naturlig doft. Om du är bekymrad över allergier eller känsliga frågor, överväga en matta desinfektionsmedel med naturliga deodorizers. Rengöringsmedel med naturlig citruseteriska oljor kan vara ett val att överväga, och bakpulver deodoranter är ett annat alternativ.

Om din matta har påverkats av spill eller vattenskada, får du inte bara vara oroliga bakterier, men om möjligheten av mögel ackumulera också. Om detta är ett bekymmer, leta efter en professionell styrka matta desinficerande produkt som innehåller en baktericid och fungicid. Vissa produkter kräver utspädning med vatten, så det är bäst att läsa etiketter. Om du vill desinficera dina mattor utan användning av kemikalier, överväga en ättika och vatten lösning.

Kostnad kan vara ett annat problem för dig, och i så fall överväga att köpa ditt hem sanitizers direkt från tillverkaren. I vissa fall kan köpa direkt spara pengar. Vissa tillverkare erbjuder även speciella rabatter när man köper sina rengöringsmedel i stora mängder. Pensionärsrabatter kan gälla också, så det kan hjälpa att fråga.

En sista tanke att tänka på när man väljer en matta sanitizer är att se det är säkert att använda på din typ av matta. Vissa antika mattor och vintage mattan kan ha specifika rengöringsinstruktioner. Om du har skötselråd som följde med matta eller matta, ser den över noggrant. Var säker på att alla matta rengöringsmedel du väljer inte innehåller kemikalier som kan skada dina mattor.

  • Naturliga mattan rengöringsmedel kan omfatta citrus eterisk olja och bakpulver.