Vad är en lastbil Axel?

June 21

En lastbil axel är en komponent i drivsystemet om varje lastbil; det är i huvudsak en koppling mellan hjulen, och det kan fästas antingen till hjulen och roterar med dem, eller den kan fixeras till ramen eller andra delar av fordonet, vilket gör att hjulen kan rotera runt axeln. En lastbil är sannolikt har mer än en axel, beroende på storleken och syftet med fordonet, och termen "lastbilsaxel" kan hänvisa till bara själva axeln eller alla de komponenter som utgör axeln, såsom axeln hölje.

Syftet med en lastbil axel är flera: Det verkar att hålla två parallella hjul i linje med varandra, det bidrar till att stödja vikten av fordonet samt all last, och det kan även fungera som en del av styrning, fjädring, eller drivsystem. I vissa lastbilar, kommer lastbilen axeln vara ansvarig för att överföra kraft från drivaxeln till hjulen. Användningen av flera andra komponenter i samband med lastbilsaxeln kommer att bli nödvändigt att göra detta system möjligt.

Suspensionssystemet av en lastbil kan åberopa antingen en eller flera lastbilsaxlar för att stödja vikten av fordonet. En solid axel kan monteras på bladfjädrar, till exempel, som kommer att bestå mycket av upphängningstullarna, men bladfjädrarna är utformade för att arbeta tillsammans med axeln för att ge stabilitet under tuffa förhållanden samt svarvning. I andra fall kan axeln användas som en styrkomponent, som gör det möjligt för föraren att navigera fordonet genom att manipulera komponenterna inom eller omger axeln.

Större lastbilar kan funktionen flera axlar att uthärda vikten av last som dras av fordonet. En 18-hjuling, till exempel, är en typ av lastbil som kommer att innehålla 18 hjul monterade på fyra, fem eller sex axlar. Detta hjälper till att fördela belastningen jämnare, hjälper stabilisera lastbilen och förhindra skador på andra komponenter. Axlar kan spricka under extrem belastning eller efter att ha utstått en inverkan, dock så axlar kan bytas ut vid behov.

Många axlar är byggda för att rymma axellager som gör hjulen och andra rörliga delar att röra sig smidigt. Placeringen och syftet med sådana lager kan variera beroende på vilken typ av axel som används på lastbilen, även om de flesta axlar är sannolikt att arbeta i samverkan med hjullager som tillåter hjulen att rotera fritt.