Försäkringsbolag Hyra Medicinska Billers och kodare

June 6

Du kan besluta att, som en medicinsk Biller eller coder, du vill arbeta i anspråk för ett försäkringsbolag. Att arbeta i en medicinsk påståenden jobb är ett sätt att tänja gränserna för din fakturering och kodning kunskap.

Många försäkringsbolag bearbeta sina krav från datorn. De får antingen information elektroniskt eller skanna in det i deras programvara, där den bearbetas, ideal korrekt. För att säkerställa en effektivare, men ändå i tid, påstående bearbetning, många av dessa företag också använda ett anspråk processor.

För att vara framgångsrik som påståenden processor, måste du veta medicinsk påstående kodning, faktureringsförfaranden, och försäkringsåtaganden. Dessa processorer noggrant undersöka varje påstående att avgöra dess giltighet och noggrannhet.

Processorn refererar sedan till patientâ € s försäkring eller planerar att bestämma nivån på behandling för påståendet. Processorn har också programvara som innehåller de kontrakt som är kopplade till enskilda medicinska leverantörer genom sin skattenummer eller nationella Provider Identifier (NPI). De gäller påståendet att de bestämmelser planera och betalare kontrakt för att avgöra betalning.

Efter att ha gjort allt detta, är betalningen utfärdas i enlighet därmed. Om fordran behöver ytterligare klargöranden eller information, skickar påståenden processorn ett meddelande till lämplig kontoret att begära de uppgifter som saknas.

Förutom betalare bearbetningspositioner, försäkringsbolag behöver också människor att hantera felaktigt bearbetade påståenden när leverantörerna överklaga dem. Återigen, gedigen kunskap om medicinsk terminologi, diagnos, och procedur koder är värdefulla verktyg för dessa anställda.