Vilka är de olika sätt att laga ett Turkiet Lår?

June 15

Turkiet lår är en vanlig typ av förpackad kalkon delen och kan vara tillgängliga ben eller benfria. Matlagning individuella kalkon lår kan vara att föredra för vissa än matlagning en hel kalkon eftersom olika kalkon delar tar längre tid att laga mat än andra, vilket gör det svårt att inte KOKA vissa bitar innan andra bitar genomstekt. Eftersom Turkiet lår är mörkt kött, som tenderar att vara fuktigare och mindre benägna att torka ut än vitt kött, det finns en rad olika metoder som tenderar att användas med framgång.

För att säkerställa kalkon lår inte torka ut, kan det vara rekommenderat att brine bitarna före tillagning, oavsett den valda tillagningsmetoden. Saltning är en process i vilken köttet är indränkt i en kombination av vatten och salt, vilket gör köttet mer sannolikt att absorbera fukt och smak från andra kryddor. Innan matlagning en kalkon låret, kan det vara klokt att brine den i minst åtta timmar eller upp till 24 timmar för bästa resultat. För ytterligare smak, andra kryddor, såsom vitlök eller torkade örter, kan sättas till saltlaken. För att förhindra en övermäktig sälta, är det oftast rekommenderas att noggrant skölja låren av efter saltning innan tillagning dem.

En av de vanligaste sätten att laga en kalkon låret är rostning det i en ugn. Vid stekning kalkon lår, bitarna är ofta kryddat och sedan belagda med olja eller smält smör för att göra huden krispigare. Den exakta stektiden kan bero på storleken av låren, men det brukar ta ungefär en timme för köttet att laga igenom. För att upprätthålla den saftigaste kött möjligt, recept ofta avråder styckning i låren tills de har varit ut ur ugnen i minst 15 minuter, vilket gör juicer att omfördela och bosätta sig i köttet istället för sipprar ut. För en en-maträtt måltid, får styckade potatis eller andra grönsaker rostas med kalkon låren.

En annan metod som används för matlagning en kalkon låret är grillning. Grillad kalkon lår eller hela kalkon ben serveras ofta utan redskap vid mässor och festivaler. Även råa kalkon lår kan grillas över medium till medelhög värme, kanske några recept rekommenderar kokning eller på annat sätt delvis matlagning låren förväg för att förhindra utsidorna från att bli brända innan insidan köttet är genomstekt.

Bräsera är ofta rekommenderas för en nybörjare matlagning en kalkon låret eftersom metoden tenderar att vara mindre benägna att överkokning än andra metoder som använder hög värme. Denna teknik kräver att täcka låren i flytande, såsom buljong eller vatten, och matlagning dem långsamt på låg värme tills köttet blir anbudet till den grad att falla av ben. Braising ofta kräver minst två timmars tillagningstid, men detta kan variera något beroende på tjockleken på kalkon låret. Köttet från bräserad kalkon lår allmänhet avlägsnas från benet innan servering, snarare än att serveras med ben.

  • En kalkon.