Vilka är de bästa Ischias botemedel?

June 7

En av de bästa ischias botemedel är att justera kroppsställning som kan förvärra smärtan. Sova på en stödjande madrass som inte hänger och håller ryggraden väl överens kan hjälpa till att bota ischias också. Placera en kylklamp på området inflammation kan vara till hjälp under den första uppblossande. Värme kan också ingå i en förteckning över ischias botemedel.

Ett bra sätt att utnyttja värmen som behandling för ischias är att placera en varm, fuktig handduk eller linda på baksidan. Detta bör hållas på plats under 10-15 minuter åt gången. Detta kan upprepas upp till tre eller fyra gånger dagligen för att cirkulera blod i hela det drabbade området.

Ischias botemedel och åtgärder kan variera beroende på den exakta platsen och symptom. Detta beror på ischiasnerven kan ge symtom på benet stickningar eller ben domningar tillsammans med rygg stickningar och smärta. För dem som lider av återkommande eller täta ben kramper och domningar, får den bästa behandlingen vara att utvärdera sin hållning och göra nödvändiga förändringar. Avstå från slouching genom att sitta mer upprätt i en stol, och inte sitta under långa perioder kan hjälpa till att bota detta tillstånd.

Vissa individer finner att en av de bästa ischias botemedel åstadkommes genom att använda en ergonomiskt utformad stol med svankstöd. Denna typ av stol kan vara till hjälp för dem som måste sitta under en längre tidsperiod. Alternativt, en lumbar kudde placera i baksidan av en vanlig stol kan ge tillräckligt stöd till nedre ryggen för att lindra ischiassmärta.

En läkare kan rekommendera en serie ryggövningar eller sträckor som utformats för att hjälpa till att lossa spända muskler som sväller och nypa på känsliga nerver. Frågar en läkare vilka typer av stretching övningar är utformade för ischias är en bra idé. I många fall kommer läkaren eller sjukgymnast ge patienten en utskrift med diagram som visar hur man utför sådana övningar och sträckor. Det är bäst att göra dessa under en läkares övervakning för att undvika risken för ytterligare skada.

Vissa experter tror walking regelbundet kan bidra till att stärka ryggen, samt hjälpa benet svaghet och smärta i benen som orsakas av ischias. Medan promenader, är det viktigt att ha bekväma och stödjande skor som har gott om dämpning. Att upprätthålla korrekt hållning, vilket inkluderar att hålla axlarna raka och huvudet upprätt, kan också hjälpa.

  • Ice förpackningar kan användas för att behandla ischias smärta.
  • Sciata botemedel varierar beroende på den exakta platsen och symptom.
  • Ischiasnerven börjar i den nedre delen av ryggen.