Vad är en Harmonic Balancer?

December 22

En harmonisk balansblock är en enhet som är monterad på vevaxeln hos en förbränningsmotor. Den harmoniska balanser är en remskiva liknande anordning bestående av två gjutjärnsdetaljer kopplade genom en gummiring. När motorn snurrar, harmoniska vibrationer från ventil tåg samt hela roterande enheten - som annars skulle förstöra motorns ramlager - absorberas av gummiringen och viktad utifrån yttre järn del av den harmoniska Balancer. De flesta inställningsmärkena som används för att ställa in tändinställningen på ett fordon är också beskrivs på utsidan kanten av harmoniska Balancer.

I ett passagerarfordon, är vanligen tillräcklig beståndet harmoniska Balancer. Den är konstruerad för att hålla längden på fordonets motor, och i de flesta applikationer, gör det just det. Olja som kan läcka ut på balanse kan dock försämras gummiinner komponenten av harmoniska Balancer och få den att lossna. När detta händer, kan fordonet köras märk grov eller inte köra alls. Problemet kan uppstå när tillverkarna monterar tänd trigger på harmoniska Balancer.

I en högpresterande ansökan kommer beståndet utformningen av balanser inte tillräckligt skydda motorn. Den höghastighetsoperation av en racingmotor skulle orsaka balanser att separera vid gummiringen och därigenom bryta motorn. Ibland skulle en aktie harmonisk balanse sönder och faktiskt kastas genom fordonets huva. Detta var en mycket farlig händelse och ledde till lager balancers som förbjudna att användas i racingapplikationer. Racing balanse är konstruerade av ett massivt stål yttre skal och är fyllda med en tjock viskös fluid inuti för att absorbera den skadliga vibrationer.

Till skillnad från aktieenheterna är racing typ balancers märkt med en speciell tidpunkt kod och kräver ersättning efter en förutbestämd tidsperiod. Det är upp till de enskilda tävlings-Idrottsförbund att ställa ersättningsdatum och utför säkerhetsinspektioner. Vid installation av en högpresterande balancer på en motor, är det typiskt föreslås att en hög draghållfasthet bult användas för att fästa enheten till motorns vevaxel. Med bara en enda bult fästa balans till vevaxeln, är detta en klok tumregel att för att följa. Många företag tillverkar special höghållfasta bultar för denna speciella tillämpning, och en balansbult ska aldrig återanvändas gång bort från en motor.

  • Vevaxeln av en förbränningsmotor.