Hur väljer jag det bästa Denim Garn?

December 25

Välja den bästa typen av garn innebär alltid en grundlig kunskap om projektet som du arbetar och en vision om vad du vill att den färdiga produkten ska se ut. Denim garn är en typ av specialgarn med en distinkt blå färg. Detta garn kan ge en trikå pjäs den ojämna blå färgning av en bit av denim.

Det viktigaste att förstå om denim garn är att det inte är gjort av denim material. Det liknar faktiskt denim endast i färg och utseende. Texturen, vikt och styrka denim garn är på intet sätt jämförbar med denim.

Denim garn kan tillverkas från en mängd olika material, inklusive bomull, ull, kaschmir, mikrofiber, eller en blandning av dessa. När du väljer den bästa denim garn för ditt projekt, måste du bestämma hur mjukt du vill att objektet ska vara. Bomull är den vanligaste valet. Ull blir något varmare och mjukare. En kashmir blandning kommer att vara mycket mjuk och smidig.

Härnäst kommer du att behöva välja den specifika färgen på denim garn där du är intresserad. Denim garn kommer i många nyanser av blått, från djupt marinen till en blek, nästan grå färg. Ett bekymmer med denim garn är dess tendens att blöda blå färg på på händer och nålar eller virknål av Crafter använder den. Ju mörkare färg du använder, desto mer sannolikt är det att blöda på detta sätt.

Tänk på att färgen på garnet du har valt kan blekna med tiden och med tvättar. Första gången du tvättar ett stycke gjord av jeanstyg garn, ska du tvätta det ensam. Du kommer förmodligen vill tvätta pjäsen för hand för att undvika stretching fibrerna, även om vissa bitar är medvetet tvättas i en grov sätt att agitera tyget i en process som kallas tovning.

Det slutliga beslutet du måste göra när man väljer den bästa denim garnet är mätaren som du vill. Mönstret för ditt projekt ska berätta vad gauge garn och vilken storlek nål eller virknål du behöver. Om du väljer en mätare som är större eller mindre än projektet kräver, kommer det färdiga objektet vara proportionellt större eller mindre också. Du kommer också att behöva en annan storlek nål eller virknål att bekvämt arbeta med garnet du har valt.

  • Tyg med denim garn bör handtvättas.