Vad är en säkerhets Clamp?

December 27

I markborrning, är en anordning som används för att hålla delar av borrapparaten från att falla ner i borrhålet eller borrhålet om andra säkerhetsåtgärder misslyckas en säkerhetsklämma. Klämmor kan förena antingen borrsträngen eller andra ledningar. De flesta säkerhetsklämmor är justerbara för användning med flera typer och storlekar av rör. Liksom all säkerhetsutrustning bör en säkerhetsklämma underhållas för att säkerställa att den fungerar ordentligt när det behövs.

Folk borra efter olja, ädelmetaller och andra naturresurser hittat under jord. En borr är en komplex utrustning som kräver många garantier för att garantera säkerheten för både arbetare och det material de försöker ta med till jordytan. Klämmor är en av dessa garantier.

En borrsträng består av två delar: den nedre hålet montering och borröret. Den bottenhålsaggregatet innefattar borrkronan, stabilisatorer, och andra delar som hjälper biten att vända. Borröret fäster bottenhålet monteringen på montering ovan mark. En borrsträng kan vara mycket lång och extremt tunga. Borra slirar hålla alla dessa bitar faller ner i hålet.

Borra halk består av tre eller flera kilar av stål som är ledade tillsammans. Varje kil har tänder inuti. När glid placeras runt borröret, är tänderna inbäddade i de yttre väggarna av röret. Detta håller röret från att falla in i hålet medan delar av den övre anordningen ändras eller tas bort.

Eftersom utrustningen är så tunga och dyra, behövs en sekundär skydds att hålla arbetarna från att förlora sin utrustning. En säkerhetsklämma fungerar som en backup till borr slirar. Den sitter på toppen av halk och håller röret på plats då ett eller flera av halk misslyckas.

En säkerhetsklämma består av flera länkar. Dessa länkar kan läggas till eller tas bort, liksom länkarna i ett armbandsur, för att göra klämman passar röret. Hela utrustningen är säkrad runt röret med hjälp av en mutter och bult.

För att skydda mot rost, är en säkerhetsklämma som lagras i olja när den inte används. Arbetarna fyller helt enkelt klämmor förvaringslåda med olja. Vid användning är säkerhetsklämman kontrolleras dagligen för att säkerställa att alla länkar är korrekt anslutna.