Vad ska jag förvänta mig av en Dermatology examen?

August 18

När du genomgå en dermatologi examen, kan du förvänta dig din hudläkare för att ställa frågor om ditt tillstånd och symtom samt din sjukdomshistoria. Beroende på orsaken till din utnämning, kan din hudläkare utföra en undersökning på just det område av huden som är av intresse för dig eller kan utföra en hel kropp examen för att identifiera misstänkta lesioner eller utväxter. Din hudläkare kan utföra en biopsi medan du är på kontoret, om han upptäcker några oroande fläckar eller utväxter. Om han vill för dig att genomgå ytterligare tester, behandlingar, eller börja använda receptbelagda mediciner, kommer han sannolikt att ta tid att förklara varför de är nödvändiga och svara på eventuella frågor som du kan ha.

Dermatologer är specialister i diagnos och behandling av problem med naglar, hår eller hud. Som en allmän regel, folk ser en hudläkare först när de eller deras primärvårdsläkare har anledning att misstänka att de har en dermatologisk sjukdom eller tillstånd. Detta innebär att många människor inte utvecklar en långvarig relation med en hudläkare om de inte har ett kroniskt tillstånd. Därför är det oerhört viktigt att du kommunicerar öppet med din hudläkare vid tiden för din dermatologi examen. Var noga med att berätta vad du vet om din sjukdomshistoria, din familjs sjukdomshistoria, och eventuella farhågor som du har om din hud.

Din hudläkare kommer sannolikt att undersöka huden, problem hår, eller spik och ställa några frågor om din hälsa, eventuella mediciner som du använder, liksom din livsstil. Vissa villkor, såsom rosecea, kan påverkas väsentligt av kostfrågor, till exempel, så det är mycket viktigt att du pratar med din hudläkare om vilka typer av mat du äter. När hudläkare kan göra en diagnos, kan hon avsluta din dermatologi examen med remisser till specialister eller en begäran om att du schema extra testning eller förfaranden.

Många hudläkare uppmuntra människor att regelbundet undersöka sin egen hud och huden på sin partner för att observera eventuella födelsemärken eller fläckar som kan vara cancerogena. Om du är mycket ljushyad, kan din hudläkare rekommenderar att du genomgår en hel kropp dermatologi examen regelbundet för att övervaka din hud för förändringar som kan tyda hudcancer. Som förändringar i mol och andra hud utväxter kan vara mycket subtila, kan arbeta med din hudläkare för att övervaka dessa fläckar vara en stor hjälp för att upptäcka hudcancer.

  • Upphöjd hud mullvad.
  • Platt hud mullvad.
  • Dermatologi är det medicinska området som fokuserar på hudens hälsa.
  • En hudläkare kan fokusera på ett område av huden under en tenta.
  • Det är viktigt att kommunicera öppet med din hudläkare under din examen.