Vad det innebär att TV Reklam Produktion?

September 21

TV-reklamproduktion är en flerstegsprocess som smälter världar marknadsföring och filmproduktion. För att göra en framgångsrik kommersiell, behöver en reklambyrå för att kunna skapa en underhållande och informativ produkt som uppfyller kundens mål. Några av de vanligaste stegen på vägen inkluderar samrådsmöten, manusskrivning, produktion och frisättning.

Idén till en TV-reklam är ofta födda när en kund möter en reklambyrå. Tillsammans klienten och annonsörer arbeta för att utveckla ett koncept som innefattar information om varumärket eller produkten med iögonfallande grafik eller en kvick tomt linje. I dessa inledande möten, kan kunderna diskutera demografiska de försöker att nå, samt storleken på den förväntade annons release. Faktorer som budget och produktion tidslinje kan också diskuteras under dessa möten.

Nyberedd med kundens mål och förhoppningar, annonsörer börjar sedan att skriva eventuella skript för de planerade reklam. I vissa fall kan flera annonsörer arbeta tillsammans som ett team, men andra projekt kan ha en enda reklam författare. Skript som används i TV-reklamproduktion måste vara kortfattad, visuellt intressant och skriven med kundens budget i åtanke. Skript kan gå igenom flera utkast innan det presenteras för kunden för godkännande; eftersom skriptet är skelettet av TV-reklamproduktion, att få det precis rätt är väldigt viktigt.

När skriptet är godkänd, reklambyrån, eller ibland kunden, monterar ett kreativt team för produktion. Den kreativa team består typiskt av producenter, en regissör, ​​en filmfotograf och en redaktör. Dessa yrkesgrupper bryta ner manuset, räkna ut hur det kommer bli skjuten och bestämma logistik som anställa tekniker och aktörer samt säkringsutrustning och skytte platser. För mer avancerade reklamfilmer, hämma människor, visuella effekter konstnärer och tonsättare kan också vara nödvändigt.

TV-produktion reklam sker ofta under några dagar eller veckor, för att kunna hantera alla de skott som behövs. Om den kommersiella varelse som produceras är ett av flera för en produktlansering, kan produktionsteamet filma dem i följd. När inspelningen är klar, redaktör nedskärningar tillsammans en grundversion av kommersiella, som sedan granskas och ofta förändras av regissören, reklambyrå, och på kundens begäran.

Det sista steget i TV-reklam produktion är lanseringen av den kommersiella. Airtime måste köpas på varje kanal eller nätverk, som dramatiskt kan driva upp den totala produktionskostnaden. Om ett företag har för avsikt bara deras reklam för lokala kanaler, kan detta vara ett ganska rimligt sätt att nå en lokal publik. Nationella reklamfilmer, vilket kan köra tiotals tid per dag på nästan varje TV-kanal, är vanligtvis reserverad för stora företag med stora reklambudgetar.

  • Marknadsföring och film produktionsteknik kombineras i produktionen av TV-annonser.
  • TV-reklam kombinerar marknadsföring och filmproduktion.