Vad är en Blood Sugar teststicka?

October 9

En blodsockertestremsa är en av de saker som folk som har typ 2-diabetes behöver för att själv övervaka sina blodsockernivåer för att hantera och kontrollera sina diabetessymtom. Remsan är av engångstyp, och då blod dras på remsan, reagerar en kemikalie på remsan med glukos, eller socker, i blodet. Den blodsockertestremsan införs sedan i den glukometer, vilken sedan beräknar sockernivåerna i blodet. Resultaten vanligtvis finns på mätarens display inom loppet av några sekunder.

Vissa band kommer med en speciell kod som anger egenskaperna hos den sats av remsor. Remsorna kan variera från parti till parti, koden tillåter glukometer kalibreras till det partiet. Om mätaren inte är korrekt kalibrerad, kan resultaten vara felaktiga. Vissa remsor har den information som kodats på blodsockertestremsan själv, så att användaren inte behöver mata in koden.

Vanligtvis är självövervakande tester genomförts före och efter måltider och vid sänggåendet. Frekvensen för provning för varje patient bestäms emellertid av sin läkare. Dessutom skulle kriterierna för oacceptabelt höga eller låga områden blodsocker för varje enskild person att diskuteras med en läkare också, för att den diabetiker person att förstå och på lämpligt agera på resultaten av undersökningarna av blodsockret.

Blodsocker testremsor kommer ofta ingår i köpet av ett blodsockerövervakning kit. Satsen innehåller vanligtvis en lansett, en meter och blodsockertestremsor. Om blodsockertestremsor köps separat, måste de vara förenliga med den exakta blodsocker bildskärm som används för att säkerställa riktigheten av resultaten. Andra sätt kan man säkerställa riktigheten av ett blodsockertestremsa inkluderar användning innan utgångsdatum; undvika lagring av testremsor där de kan utsättas för stark värme eller fukt eller utsättas för luft; och undvika den lösa lagringen av remsorna såvida de var folie förpackade av tillverkaren.

Vissa mätare kommer att spara informationen glukosnivån i minnet för rapportering av resultat till en läkare vid ett senare tillfälle. Oavsett om en mätare sparar resultatet, att hålla en logg över de resultat som är viktigt för att hantera blodglukosnivåer. Det hjälper en att förstå hur blodsockret påverkas av fysisk aktivitet, mat, medicin och tid på dygnet.

Mätaren används för att upptäcka låga blodsockernivåer eller höga blodsockernivåer för omedelbar uppmärksamhet och korrigering. Till exempel, om blodsockernivå avläsningar är låga, diabetiker person kan omedelbart hantera det genom intag av socker objekt, till exempel att dricka juice eller pop och äta russin, socker, honung eller lönnsirap enligt anvisningar från läkare. Efter att ha väntat 15 minuter, kan blodsockertestet göras igen. Om blodsockernivån avläsningar är höga, kan diabetiker gå runt i ytterligare 15 minuter innan omtestning. Testa blodet regelbundet med blodsockertestremsor och en pålitlig mätare är en viktig del av att undvika komplikationer och hantera diabetes.

  • En blodsockertestremsa används för att hjälpa till att övervaka blodsockernivåer för dem som lider med typ 2-diabetes.
  • Fingret pricktest tillåter ett litet blodprov som skall analyseras med en blodsockertestremsa.