Vilka är de bästa tipsen för planterar Aloe Seeds?

October 17

Beroende på klimatet, kan aloe antingen planteras utanför i en trädgård eller inne som en krukväxt. Dessa typer av växter föredrar oftast varma, soliga platser med bördig jord. Många trädgårdsmästare växt aloe frön i grunda brickor för att starta. Plantorna kommer ofta ta flera veckor att gro, och under den tiden, måste de hållas varma och fuktiga. Efter plantorna är stora nog, kan de transplanteras till en permanent plats utomhus eller i en behållare.

Aloe är ett släkte av saftiga växter infödda till många delar av Afrika. Av alla typer av aloe växter, är aloe vera mest kända. Liksom många andra arter av aloe, kan detta kött av denna växt används medicinskt för att läka sår. Även aloe växter odlas oftast från sticklingar av en stor anläggning, är det möjligt att plantera aloe frön.

Vid plantering aloe frön, bör man överväga anläggningens infödda livsmiljö och klimat. Denna anläggning kan ofta hittas växer vilt i subtropiska områden i Afrika, där klimatet är varmt och fuktigt. I varma klimat utan frysning eller frost, är det möjligt att odla aloe växter utomhus. Aloe bör odlas i behållare, men i områden med kallt väder.

Jorden bör också vara en viktig faktor för alla som vill plantera aloe frön. Det bör vara mycket bördig och väldränerad. En blandning av sand och fuktig torv anses perfekt för att odla aloe.

Ett grunt växande fack används ofta vid plantering aloe frön. Detta fack bör fyllas med blandningen av torv och sand. Aloe frön ska sedan placeras ovanpå jorden ca 1 tum (2,54 cm) från varandra. Ett tunt lager av bördig kompost kan sedan strös ovanpå fröna.

Efter trädgårdsmästare växt aloe frön, bör de se till att jorden hålls fuktig. Torr mark kommer ofta hindrar frön från att gro. Vattning fröna genom att hälla vatten på jorden kan störa fröna, så detta är vanligtvis inte rekommenderas. I stället bör den växande facket placeras i en annan grund behållare med vatten. Hålen i botten av brickan kommer att tillåta jorden att absorbera vatten, hålla den fuktig.

Jorden och aloe frön bör också hållas varm efter plantering. I allmänhet bör temperaturen i marken vara omkring 70 till 80 ° F (21-26 ° C). Placera en genomskinlig topp över facket kan bidra till att upprätthålla denna temperatur, och en liten termometer inne kan göra det enkelt att övervaka temperaturen. Om temperaturen sjunker, kan brickan placeras i solen.

Det tar vanligtvis flera veckor till några månader för aloe frön att gro. Sedan plantorna är några inches (7,6 cm) lång, är de redo att transplanteras. Eftersom aloe växter har grunt rotsystem som sprider, är en grund, bred behållare typiskt perfekt. Terrakotta behållare gör också utmärkta plantageägarna för aloe växter, eftersom de möjliggör lämplig avrinning. Även om dessa växter tål torra förhållanden, är det oftast bäst att vattna jorden när den har torkat ut.

  • Aloe är ett släkte av saftiga växter infödda till många delar av Afrika.
  • Terrakotta plantageägarna är idealiska för att odla aloe.
  • Aloe växter har grunt rotsystem.