Hur ser jag på Independent Films Online?

September 6

Tillväxten av Internet har gjort det mycket lättare att hitta och visa oberoende filmer. Flera företagstjänster erbjuder tillgång till oberoende filmer på nätet för en abonnemangsavgift. Organisationer och donationer sponsra ofta den här typen av begränsad släppfilm samt och kan ge online-tillgång till filmer med vilka de inblandade. Vissa regissörer och producenter av oberoende filmer erbjuder gratis eller billig tillgång till sitt arbete på Internet, och en del äldre filmer kan ha släppts in i det offentliga rummet.

Streaming video och digitala videoförsäljning är båda mycket lukrativa verksamheter i den moderna världen. Oberoende filmer får inte samla in lika mycket pengar som blockbusters, men deras försäljning och online hyra förblir lukrativ. De flesta nationer har minst en online-återförsäljare som specialiserat sig på att erbjuda tillgång till strömmande video och dessa återförsäljare brukar ge tillgång till ett stort antal oberoende filmer på nätet. En typisk tjänst kräver en månatlig avgift för tillgång eller kan erbjuda tillgång på en pay-per-view grund för enskilda filmer. Vissa prenumerations video och kabel tjänster erbjuder även tillgång till oberoende filmer på nätet, oftast om deras associerade webbplatser.

Andra företag göra en vinst genom att sälja digitala kopior av filmer via Internet. Dessa företag debitera vanligtvis ett fast pris för rätten att ladda ner en kopia av en film och ibland innefatta rätt att ladda ner den filmen igen om vid något tillfälle den försvinner från den dator där den lagrades. Vissa företag kan bädda digital rights management programvara i en nedladdad independentfilm för att säkerställa att det inte används illegalt.

Icke-kommersiella sätt att titta oberoende filmer på nätet existerar också. Offentliga TV-system, regeringar, konstkort och andra organisationer sponsrar ofta skapandet av oberoende filmer. Dessa byråer erbjuder ofta gratis eller billig tillgång online till filmer som producerats med deras hjälp. De kan också samarbeta med de regissörer eller producenter av oberoende filmer för att öka synligheten för nya filmer.

Många oberoende filmer görs tillgängliga gratis av upphovsmännen, som kanske eller kanske inte värva donationer till stöd för sitt arbete. Ingen enskild process finns för att hitta dessa oberoende filmer på nätet, men en webbsökning kommer ofta dyker upp information om en regissör, ​​författare, eller producent av en film, vilket gör att en film som ska spåras upp med framgång. Mindre och mer obskyra verk är särskilt sannolikt att fördelas på detta sätt. Några utländska och äldre filmer kan inte längre vara under upphovsrättsskydd och kan helt enkelt vara tillgänglig på stora streaming video webbplatser.

  • Några oberoende filmproducenter erbjuder tillgång till sina filmer via streamingtjänster.