Vad är biomekanik Running?

August 30

Biomekanik är en rörelse vetenskap som undersöker tillämpningen av principerna rörelse och tekniker för att de strukturer och funktioner i alla levande organism. Biomekanisk analys av en verksamhet används ofta för att förklara rätt teknik och kan fungera som en how-to för just aktivitet. Tillämpat på aktiviteten av löpning, biomekanik undersöker hur kroppen rör sig och de effekter som upprepade kontakt med marken har på kroppen. Biomekanik löpning används ofta för att öka ett runnerâ € s effektivitet och minska sin chans att skada.

För att studera biomekanik löpning är igång cykeln vanligtvis delas upp i etapper. Under den första fasen, är en fot som gör kontakt med marken, och det andra benet svänger framåt. Detta följs av en fas där båda fötterna är i luften. Den andra foten gör därefter kontakt med marken, och den första etappen fortsätter att svänga. En annan fas där båda fötterna är i luften följer före cykeln igen.

När du kör, är verkan av armar och ben vanligtvis synkroniserad med motsatt arm och ben framåt samtidigt. För det mesta är armarna hålls låg och avslappnad. Armarna i allmänhet är böjda vid omkring 90 graders vinkel och förblir lösa, vilket gör att vinklarna att röra sig något i endera riktningen.

Biomekanik kör visar att höfter, knän och fotleder ger mest av framdrivnings för handlingen att springa. Dessa fogar flex som foten kommer i kontakt med marken för att dämpa landningen. Som löpare skjuter bort, dessa fogar utvidga ge dragkraft behövs för framåtrörelse.

Många löpare landar med vad som kallas en häl-strejk, vilket innebär att hälen är den första delen av foten för att få kontakt med marken på varje steg. Detta kan sätta en hel del onödig press på fotleder, knän och höfter. Forskare och vetenskapsmän som studerar biomekanik löpning har funnit att det är mer effektivt för löpare att landa på bollar av fötterna, med vad som ofta kallas en mid-fot strejk. Den mellanfoten strejk tenderar att minska den stress som kör sätter på knäna och minskar trycket som kör platser på höfter och vrister.

Majoriteten av rinnande skador uppstår i nedre extremiteterna under fas där foten kommer i kontakt med marken och fotled och knäled är som störst punkt böjning. Genom att minska stressen placeras på lederna vid alla faser av rinnande cykeln, särskilt när du gör kontakt med marken, löpare är mindre benägna att drabbas skador på grund av överanvändning. Använda rätt biomekanik löpning, kan en individ minska sin chans för skador medan du kör.

  • Biomekanik är vetenskapen om hur kroppen rör sig.
  • Biomekanik kör visar att höftlederna bidra till att ge framdrivning för löpning.
  • När människor hamnar, deras ben och armar vanligtvis synkroniserad med motsatt arm och ben framåt samtidigt. .
  • En ung vuxens biomekanik är oftast effektivare än för en senior.
  • Dålig löpteknik kan leda till mer belastning på knän och leder till ökad smärta.