Hur att koda och Process Medicaid Fordringar

November 25

Som ett regeringsprogram måste Medicaid fordringar följa specifika medicinska kodning processer för att fakturera för förfaranden. Medicaidâ € s syfte är att hjälpa låginkomsttagare betala för en del eller alla sina medicinska räkningar. Medicaid, som Medicare, skapades av 1965 års Social Security Act. Det är federalt styrs men lokalt administreras.

Medicaid faller i två allmänna typer:

  • Gemenskapen Medicaid, som hjälper stödberättigade mottagare som inte har någon (eller väldigt lite) sjukersättningar
  • Medicaid vårdhem täckning, som betalar för vårdhem kostnader för berättigade mottagare. Dessa stödmottagarna betalar merparten av sin inkomst mot vårdhem kostnader.

Hur Medicaid administreras och finansieras

Den Medicaid-programmet administreras genom USA Department of Health & Human Services (HHS) via CMS. Varje stat har ansvar för att genomföra sin egen Medicaid-program, även om CMS fastprogramkraven och övervakar program för att säkerställa efterlevnaden av federala riktlinjer och rutiner. Deltagande i Medicaid är frivilligt, men varje stat deltar och är skyldig att följa CMS protokollet för servicekvalitet och behörighetsstandarder.

Federala bestämmelser fastställa minimi sjukvården som måste lämnas till en Medicaid patient. Dessa tjänster omfattar slutenvård sjukhusvård, graviditet och mödravård samt kirurgiska tandvård. Enskilda stater kan ge ytterligare vård när finansieringen tillåter.

Flera stater kombinerar Medicaid-program med andra försäkringsprogram, såsom de riktar sig till barn. Vissa stater använder privata sjukförsäkringsbolag att administrera sina Medicaid-program. Dessa leverantörer är i huvudsak HMO kontraktet med staten Medicaid avdelningen att tillhandahålla tjänster för en överenskommen pris. Andra stater arbetar direkt med tjänsteleverantörer.

Den federala regeringen och delstat dela finansieringen för Medicaid. Vissa stater får ytterligare finansiering stöd från länen.

Medicaid Behörighet

Behörighet bestäms främst av inkomster och tillgång till finansiella resurser. Till exempel, som har begränsade tillgångar är ett primärt krav för behörighet. Förutom att påvisa fattigdom måste emellertid berättigade mottagare falla in i en annan kategori godtagbarhet som definieras av CMS. Dessa kategorier är ålder, graviditet, handikapp, blindhet, och status som en amerikansk medborgare eller lagligt erkände invandrare.

Särskilda undantag görs för de som bor på vårdhem och funktionshindrade barn som bor hemma. Ett barn, till exempel, kan vara berättigade oavsett huruvida de föräldrar eller vårdnadshavare.

Individer som uppfyller övriga behörighetskrav men don € t uppfyller inkomst eller tillgångar kravet har en spendera ner. Federal riktlinjer tillåter bringar nedgångar, men inte alla statliga program tillåter dem. Patienter som har en spendera ner lön för sjukvårdskostnader ur egen ficka, med egna resurser, tills deras tillgångsnivåer faller nog att kvalificera sig för Medicaid täckning

Saker att titta efter när kodning Medicaid fordringar

När fakturering för en Medicaid patient, måste du forska i stateâ € s Medicaid fakturering krav. Vissa transportörer vill vissa modifierare; andra don € t. Verifiera en patientâ € s ställning som godtagbara med Medicaid är vanligtvis svårt. Generellt kan du bara kontrollera om patienten har det och om en remiss behövs. Den spendera ner, om det finns en, canâ € t bestämmas förrän efter påståendet har skickats för övervägande.

Många Medicaid politik är sekundärt till Medicare. Om patienten har hållit Medi rådde, korsar påståendet oftast direkt från Medicare som ska bearbetas. Till skillnad från andra sekundära betalare dock Medicaid betalar oftast per sin prislista, oberoende av vad den primära betalaren betalar.

Till exempel, om en primär kommersiell försäkringsavtal förpliktigar anspråk för att betala $ 1000, men Medicaid prislista förpliktar samma procedur för att betala $ 500, betalar Medicaid $ 500, och frågan är stängd.