Vad orsakar åksjuka?

November 21

Åksjuka skrivs ofta bristen på synkronicitet mellan vad ögonen ser och vad öronen hör. Så till exempel om du € re i en bil som läser en bok, gupp på vägen som du hör förvirra hjärnan. Du € re stilla i stolen, men öronen kommunicerar att du ska flytta. Denna förvirring kan leda till rodnad, överskott svettning, illamående, och i värsta fall måste du dra bilen över och kräkas.

Vissa saker som verkar hjälpa åksjuka kör, sedan dess ögon och öron arbetar kooperativt, eller sitter i framsätet där du kan titta på vägen. Om du blir sjuk på ett fartyg, är det bäst att bo mitt delen av fartyget, som tenderar att rocka mindre. Mediciner för detta tillstånd är vanligtvis antingen anti-illamående mediciner antihistaminer eller lugnande medel, som ofta blockerar illamående svaret.

Även denna teori om varför åksjuka har förekommit har varit allmänt accepterat, det återstår frågor om varför vissa människor får detta tillstånd medan andra don € t. Vidare, varför vissa grupper verkar mer mottagliga än andra? Barn från 3-10 kvinnor som är gravida eller har mens, och kvinnor i allmänhet, med i stort, tenderar att påverkas mest av dessa symtom. Vidare, varför magen svarar på hjärnan förvirring i denna fråga?

Under 2006 Tom Stoffregen, professor vid Institutionen för Kinesiology vid University of Minnesota började studera åksjuka ur ett nytt perspektiv. Istället för ögon / öron förvirring, fokuserade Stoffregen på att studera elever som inte var i rörliga situationer genom att ändra visuella föreställningar, ibland snabbt. Några elever även spelat X-box spel för att observera om visuell perception ensamma kunde påverka detta tillstånd.

Hans resultat är mycket intressant, och kan erbjuda hjälp till dem som lider av åksjuka. Han konstaterar att människor som fick sjukt alltid flyttat, och ibland på ett konstigt sätt. De kan slingra sig, även om de var ordentligt fäst vid en stol eller vägg, eller de skulle flytta sina huvuden, deras fingrar och fötter. I tester där studenter inte var säkrade och hade möjlighet att flytta, började de som flyttade alltid ha traditionella åksjuka symptom.

Detta fynd är fascinerande eftersom det antyder att kombinationen av en persona € s rörelse och visuell perception kan vara mer att skylla för åksjuka än ögon / öron förvirring. En gravid kvinna kan justera hennes kropp flera gånger för att få bekväm under en bil resa, som kanske en kvinna med kramper. Naturligtvis man går runt på kryssningsfartyg, vilket tyder på högre incidens av åksjuka bland alla grupper. Om Stoffregenâ € s teorier är rätt, då bekämpa detta villkor, särskilt i en bil, kan innebära att försöka förbli så stilla som möjligt.

Stoffregenâ € s teori kan också förklara varför vissa mediciner som antihistaminer verkar hjälpa. En person som tar meklizin eller benadryl, till exempel, tenderar att vara ganska dåsig, som kan lugna rastlösa rörelse. Människor som är hjälpta av lugnande tenderar att ha en liknande reaktion och får inte känner behov av att rastlösa.

  • Den högre incidens av åksjuka på kryssningsfartyg kan tillskrivas det faktum att människor rör sig mer än på andra fartyg.
  • Ingefära kan användas för att behandla åksjuka.
  • Gravida kvinnor ibland uppleva åksjuka.
  • Åksjuka kan orsaka illamående och kräkningar.
  • Kvinnor som har menstruation är en av de grupper som är mer mottagliga för åksjuka.
  • Individer kan uppleva åksjuka under flygresor.
  • Åksjuka är ett resultat av hjärn förvirring.