Ställa in en webbsida med HTML5

November 27

Oavsett om du är en erfaren webbsida designer eller inte så mycket, kan du bygga en grundläggande HTML5 sida helt enkelt. Bara öppna upp en textredigerare och lägg till följande kod:

<! DOCTYPE HTML>
<Html lang = "sv">
<Head>
<! - Basic.html ->
<Title> basic.html </ title>
<Meta charset = "UTF-8" />
</ Head>
<Body>
<h1> Level One Headline </ h1>
<P>
Detta är ett stycke.
Observera att texten automatiskt inslagna.
</ P>

</ Body>
</ Html>

Denna kod skapar denna sida:

Ställa in en webbsida med HTML5

Att bygga en grundläggande HTML5 sida, gör du så här:

 1. Börja med doctype.

  Ställ doctype till HTML5 med denna tagg: <! DOCTYPE HTML> på första raden i din webbplats. Om du lämnar in den här, kommer du fortfarande förmodligen kunna använda HTML5 funktioner, men mekanismerna måste gissa om du använder XHTML eller HTML5. (Rådfråga valfritt antal science fiction-filmer för att se vad som händer när datorerna göra gissningar om saker.)
 2. Till <html> taggen och ange språk.

  Denna speciella taggen indikerar början på en webbsida. Det är bäst att ange vilket språk sidan är skriven i. Ange lang = "en" för engelska.

  Se till att ha en motsvarande </ html> taggen längst ner på sidan för att markera slutet på den sida du började med <html> taggen i början på sidan.

 3. Skapa en <head> området.

  Huvudet är som motorrummet hos en bil. Folk brukar inte gå dit, men det finns massor av viktiga maskiner. Huvudet är tomt i detta enkla exempel, men det kommer att fylla upp med JavaScript och CSS godhet snart nog.
 4. Ange teckenuppsättning.

  Det anses vara god formulär för att låta webbläsaren vet vilken typ av karaktärer att använda vid visning din sida. Sidor skrivna på engelska bör i allmänhet använda UTF-8, så visar detta med: <meta charset = "UTF-8" />.
 5. Indrag på din kod.

  Även webbläsare inte bryr sig om du indrag, om du gör det varje gång du öppnar ett nytt element som inte är stängd på samma linje, kan du rada upp din början och slut taggar för att se till att sidan är väl bildas och att att du inte missar några slutar taggar.
 6. Lägg till en kommentar.

  Kommentarer är inte absolut nödvändigt, men de är väldigt bra formen. HTML inleds med <! - Och avslutas med →. Kommentarer kan pågå under flera rader.
 7. Sätt i en titel med <title> </ title>.

  Titeln visas vanligtvis i webbläsarens namnlist, och kommer också att visas ofta i sökmotorn resultat för din sida.
 8. Inkludera den största delen av sidan i <body> taggarna.

  Om huvudet området är motorrummet, är kroppen passagerarutrymmet. Det mesta av texten synlig på webbplatsen är en del av kroppen. </ Body> taggen är oftast precis innan </ html> taggen, som du normalt avsluta kroppen och sedan stänga av HTML.
 9. Använd rubriken taggar för att beskriva din disposition.

  Rubrik taggar alla börjar med h följt av ett nummer som anger styrkan i rubriken - <h1> till exempel. Alla dina huvudämnen bör betecknas med nivå en rubriker. Delämnen bör nivån-två rubriker (<h2>). De rubriknivåer går hela vägen till h6, men det är ovanligt att använda något mindre än nivå 3.
 10. Placera mesta av texten i stycken.

  Placera varje stycke i en <p> </ p> par. Även HTML inte kräver användning av stycketaggar, de gör det mycket lättare att hantera utseendet och beteendet hos din text senare.
 11. Spara filen med .html.

  Du kan sedan ladda din fil i en webbläsare för att se hur det ser ut.

Vissa element (speciellt rubriker) tenderar att ha en viss visuell stil. Standard stilar är det precis som riktlinjer. Undvik frestelsen att plocka rubriker baserat på deras utseende.