Hur undviker jag en rosa Ögoninfektion?

June 26

För att undvika en rosa ögoninfektion, bör du först förstå de olika typerna av rosa öga, även känd som konjunktivit, och hur de kan förekomma eller överföras. Om du försöker att undvika en viral eller bakteriell form konjunktivit, bör du begränsa din kontakt med människor som har sjukdomen, vara försiktig med din användning av handdukar och andra sängkläder, och inte använda några kosmetika som inte är ditt. Å andra sidan, om du är orolig för en icke-smittsam form av rosa öga, såsom den som orsakas av allergier, kommer du behöver för att skydda dina ögon från vanliga källor till irritation. Det är alltid en bra idé att tala med en läkare om dina ögon är irriterade eller om du misstänker att du har en rosa ögoninfektion.

En rosa ögoninfektion kan orsakas av ett virus eller bakterier. Även om det är mycket smittsam, inte villkoret inte alltid kräver medicinsk behandling och ofta rättar sig. Om du arbetar med barn, allmänheten, eller är medvetna om att någon i ditt kontor eller hushåll har en rosa ögoninfektion, bör du ta några grundläggande sanitära åtgärder för att undvika att smittas av tillståndet. Tvätta händerna ofta och undvika att hantera eller använda linne, tvättlappar, eller plattor som har använts av någon som har eller kan ha en rosa ögoninfektion. Dela aldrig kosmetika med någon annan, speciellt de som är avsedda för ögonen så som mascara eller ögonskugga, och kasta alla ögonmakeup om du misstänker att det har förorenats.

Det är möjligt för någon att ingå avtal en rosa ögoninfektion medan han har en förkylning eller övre luftvägsinfektion. Denna typ av infektion kan orsakas av exponering för snuva efter en nysning. Om du nyser eller är runt någon som nysningar, se till att tvätta händerna ofta och även täcka din näsa och mun under en nysning, eftersom detta kan förhindra slemdroppar från att komma in och infektera ögonen.

Om du är orolig för upphandlande icke smittsam rosa öga, som resultatet av torra ögon eller ögonallergi, bör du vidta åtgärder för att undvika ögonirriterande. Till exempel kanske du vill använda kosmetika som är speciellt formulerade för personer med känsliga ögon, och vara säker på att du regelbundet kasta ut gamla ögon kosmetika, eftersom dessa kan bli förorenat och orsaka irritation. Om du regelbundet har svårt med torra ögon, tala med din läkare om eventuell behandling, inklusive ögondroppar eller artificiella tårar. Återigen, kan tala med din läkare hjälpa dig att hitta behandlingslösningar som är prisvärda och inte har några betydande biverkningar.

  • Människor bör aldrig dela ögonmakeup, eftersom det kan sprida rosa öga och andra infektioner.
  • Rosa ögoninfektioner kan spridas genom nysningar.
  • En person med rosa öga bör inte dela saker som tvättlappar med andra.
  • En rosa ögoninfektion kan orsakas av ett virus eller bakterier.
  • Salva kan användas för behandling av rosa öga.