Vilka är de olika genrer av amerikansk fiktion?

June 25

Amerikansk fiktion är någon typ av publicerade fiktiv berättelse som produceras av en amerikansk författare, eller av en författare från ett annat land att skriva om Amerika eller tanken på att vara amerikan. Detta är en ganska bred definition, vilket innebär att olika genrer av amerikansk fiktion blir omfattande också. En amerikansk författare kan, till exempel, skriver science fiction och fantasy, skräck, litterär fiktion, allmänt fiktion, familj saga, Westerns, historisk fiktion, och så vidare. Dessa berättelser kan vara i form av romaner, noveller, noveller och flash fiction.

Den genre som kanske är mest känd som amerikansk fiktion är den västerländska. Westerns fokuserar på de tidiga avvecklings åren i västra delstater i USA, och de brukar kretsa kring berättelser om cowboys, nybyggare, bönder, ranchägare, indianer, och så vidare. Många westerns har teman moral eller omoral, slagen av gott och ont, och kampen för att överleva under svåra landskap såsom Plains staterna och öknarna i sydväst. Denna genre av amerikansk fiktion är så ingrodd i teman som vanligen förknippas med Amerika och vara amerikansk eftersom många av de framstående författare av Western levde att bevittna expansion och utveckling av nationen firsthand. Westerns fortfarande lever vidare i fiktion, även om mycket av vilda västern realiteter har gått slås.

Den kategori av skrivande kallas amerikansk fiktion är en relativt ny kategori som är bara så gammal som nationen själv, eller något äldre. Genrer som har utvecklats under loppet av nationens historia inkluderar skräck, fantasy och science fiction, som alla kan ha utvecklats som en fortsättning på fiktion från andra länder. Skräckhistorier nuvarande teman avsedda att skrämma läsarna, medan science fiction fokuserar ofta på futuristiska teman, teknik och mänsklig utveckling. Fantasy kan ske i fiktiva världar långt skiljer sig från verkligheten, och de teman kan därför ge sig in den mycket hypotetiska.

Allmän skönlitteratur är någon berättelse som inte faller in i en specifik genre, utan istället fokuserar på vardagliga berättelser och karaktärer, gemensamma teman och relatable kamper. Termen "litterär fiktion" ofta reserverad för dessa böcker och andra som fokuserar på hög kvalitet skrivande, nya och revolutionerande prosa stilar och teman, och så vidare. Allmän skönlitteratur och litterär fiktion är oftast benägna att skära, mer så än andra genrer. Skräck och science fiction är sannolikt att skära, som är skräck och fantasy, eller science fiction och fantasy.

  • Skräckhistorier kan involvera andliga element.
  • Science fiction tenderar att fokusera på framtida händelser, såsom jordens ände.
  • Cowboys spelar ofta huvudrollen i genren som kallas den västerländska.
  • Amerikansk fiktion är skriven i många format, inklusive romaner, noveller, och noveller.
  • "Litterär fiction" används ofta för att beskriva högkvalitativ skrivande.
  • Många tidiga amerikanska romaner, inklusive de av James Fenimore Cooper, behandlas livet för indianer som kämpade och handlas på de stora sjöarna.