Vad är en Cash Sweep?

June 20

En kassastödet är en automatisk bankprocess. Genom denna process, är medel flyttas från en bank konto till ett investeringskonto eller från ett investeringskonto till ett inlåningskonto. För en kassastödet, kan medlen överföras mellan konton på samma institution eller från ett konto hos en institution till ett konto på en annan. Vanligtvis sker dagligen och kan ordnas för en del av medlen i endera konto eller hela saldot på kontot.

För att automatiskt överföra pengar från en depå till ett räntebärande konto, till exempel en fond-konto, kan en person skapa en kassastödet. Medlen på dessa konton överförs utifrån ÖVRIGT € s specifikationer. Detta innebär att kunden kan ange att samtliga medel som finns i antingen kontot överförs varje dag eller han kan begära överföring av endast en liten del av det. Till exempel kan en person ha överskottet balansen på sin investering konto överförs till ett inlåningskonto.

I de flesta fall sker en kassastödet gång per dag. Denna dagliga schema gäller oavsett vilket konto är inblandade. En bank kommer att utföra en kassastödet från dess customerâ € s konto gång per dag, och investeringen account manager hanterar överföringar gång om dagen också.

Cash sveparrangemang ofta användbara för kontoinnehavare, inklusive företag, som behöver tillgång till en stor mängd pengar utan att behöva vänta en avsevärd tid. Medan en person eller företag i denna situation skulle kunna hålla sina pengar i ett checkkonto, skulle han inte vanligtvis tjäna så mycket på det som han kunde med ett investeringskonto. Som sådan, en person eller företag i detta läge blir oftast det bästa av två världar med en kassastödet: betydande intresse som gör att hans pengar att växa och snabb tillgång till sina medel när han behöver dem.

Likvida sveper ursprungligen inrättats av banker som ett försök att ta itu med icke-bankkonkurrens som betalat ränta och erbjöd funktioner som liknar de som finns tillgängliga via inlåningskonton. Eftersom bankerna inte kunde erbjuda ränta på kontroll konton på den tiden, skapade de kontant sveper för att säkerställa att deras kunder fortfarande kan banken med dem ännu enkelt flytta sina pengar till konton som var räntebärande. Idag finns räntebärande kontroll konton, men de brukar betala mycket mindre intresse än investeringskonton.

  • Genom en kassastödet, är medel flyttas från en bank konto till ett investeringskonto eller från ett investeringskonto till ett inlåningskonto.