Vad är Omvårdnad PDA Software?

June 20

Omvårdnad personlig digital assistent (PDA) mjukvara är en resurs som sjuksköterskor kan använda som referens. Programvaran omfattar generellt olika omvårdnadsämnen, inklusive medicinering och behandling. Sjuksköterskor kan använda detta verktyg för att studera, kontrollera riktigheten eller lära sig mer om ett visst ämne.

En handdator kan innefatta en mobiltelefon, databaser och andra datorapplikationer som finns i en liten, lätt, bärbar enhet. Den största fördelen med en handdator är förmågan att innehålla stora mängder information på ett bekvämt litet format. Denna typ av mobil enhet kan ha Internet kapacitet, genom fast eller trådlös anslutning. Posterna som lagras på en handdator vanligtvis synkroniseras med en dator för att säkerhetskopiera och slå samman data. De vanligaste handdatorer körs på Palm operativsystem eller Windows Mobile.

Omvårdnad PDA programvara avser varje program skrivet för en bärbar digital enhet med innehåll som är relevant för sjuksköterskor. Detta kan innefatta medicinska nyheter, medicinska kalkylatorer, diagnostiska kriterier, medicinering referenser, medicinska ordböcker och mer. Vissa program ger information som är specifik för en viss grupp av patienter, såsom pediatrik eller geriatrik.

Det är mycket bekvämt att använda omvårdnads PDA programvara på grund av dess portabilitet. Till exempel genom att installera medicinering programvara, en sjuksköterska kan snabbt kontrollera om indikationer, interaktioner, eventuella biverkningar, och doser utan att behöva leta upp och hänvisar till en skrymmande drog uppslagsbok. Vid administrering mediciner, kan sjuksköterskan ha denna information på några sekunder. Detta ökar inte bara effektiviteten utan också hjälper till att försäkra säkerheten.

Med den uppsjö av specialiserade omvårdnad jobb, kan omvårdnad PDA programvara effektivisera och förbättra individuella prestationer. Vissa program beskriva rutiner, med instruktioner, utrustning, eventuella komplikationer och förslag till dokumentation. Andra utforska tecken och symtom som kan vara en annan kritisk referens när vårdar patienter.

Omvårdnad PDA programvara som hjälper till med medicinska beräkningar kan vara särskilt användbart. Från bestämma lämplig flöde för intravenös infusion, för att beräkna mängden insulin för att administrera, kan denna typ av referens förbättra säkerheten genom att säkerställa att patienterna får lämpliga mängder av receptbelagda läkemedlen. Det lindrar också sjuksköterskor om nödvändigheten av att finna en separat kalkylator och minnas formler för att bestämma krav doserings.

En fråga att vara medveten om när du hämtar och använder omvårdnad PDA programvara är sekretess. Flera program finns tillgängliga för att spela in patientdata, testresultat och anteckningar om patientvård. Många av dessa tillåter strålande av denna information till andra enheter. I USA är det viktigt att se till att Health Insurance Bärbarhet och Accountability Act (hippa) är efterlevs, och att patienten sekretess bibehålls.

  • En handdator kan innefatta en mobiltelefon, databaser och andra datorapplikationer som finns i en liten, lätt, bärbar enhet.
  • En handdator.