Hur väljer jag det bästa Age Spot Remover?

June 19

Åldersfläckar är mörka fläckar på huden som vanligtvis orsakas av solexponering. Även åldersfläckar är inte smärtsam, individer med de pigmenterade fläckar syftar hitta en ålder plats remover av kosmetiska skäl och för att förbättra hudens utseende. Den mest effektiva ålder plats remover är oftast en som kan appliceras direkt på huden. Den mest effektiva åldersfläckborttagnings fungerar genom att stimulera tillväxten av nya celler medan blekning befintliga fläckar.

Det finns ett antal behandlingar för åldersfläckar; de minst invasiva åldersfläckborttagnings är vanligtvis tillgängliga i krämer. Krämer som innehåller vitamin A eller alfa hydroxy fungerar vanligtvis bäst. Dessa ingredienser hjälper till att exfoliera huden samt uppmuntra tillväxten av spot fri hud. En åldersfläckborttagnings som innehåller E-vitamin är särskilt effektivt för att förbättra och läka skadad hud.

Om du inte ser en förbättring i huden efter att använda en over-the-counter ålder plats remover grädde, bör du kontakta din läkare för en starkare medicin. Ett recept ålders plats behandling innehåller ofta starkare blekmedel som fungerar genom att tona åldersfläckar. När du använder en ålder plats remover med blekning egenskaper, bör solexponering begränsas. Utökad solexponering kan orsaka hypopigmentering och orsaka vita fläckar på huden.

Om du letar efter en mer invasiv ålder plats remover, kanske du vill överväga att få en kemisk peeling eller dermabrasion. Båda procedurer utförs av proffs hudvård och kan framgångsrikt reducethe utseende åldersfläckar. Både dermabrasion och kemisk peeling fungerar genom att gradvis ta bort det övre lagret av huden. Tyvärr är dessa ålder plats remover behandlingar kan orsaka obehag men ger omedelbart synliga resultat.

Kryoterapi är en idealisk behandling om det finns bara ett fåtal fläckar. Under kryoterapi fläckarna är frysta och pigmentet bryts upp. Den brutna pigmentet förbättrar utseendet av fläckarna. Även effektiv, det finns risker förknippade med kryoterapi. Ärrbildning eller missfärgning av huden kan bero på behandlingen.

Laserbehandling kan också användas för att minska uppkomsten av åldersfläckar. Laserterapi är kanske inte idealisk för alla med åldersfläckar eftersom kosmetiska förfarande är dyrt. Behandlingen är normalt inte omfattas av standard medicinsk försäkring och flera sessioner kan behövas för att uppnå önskat resultat.

Innan du överväga genomgår någon behandling eller terapi för åldersfläckar, bör du rådgöra med din läkare eller hudläkare. Cancersjukdomar utväxter kan maskeras av åldersfläckar. Om fläckarna tas bort, kan det vara svårare att upptäcka cancertumörer. Du bör genomgå en grundlig hudcancer screening innan de genomgick ålder plats behandling.

  • Under kryoterapi fläckarna är frysta och pigmentet bryts upp.
  • Folk som hoppas att lätta eller ta bort befintliga ålder eller solfläckar bör begränsa sin exponering för solens UVA- och UVB-strålar.
  • Laserbehandling kan användas för att minska uppkomsten av åldersfläckar.
  • Försöker over-the-counter hudvårdsprodukter är vanligtvis det första steget i ljusare dem.
  • Ålder fläckborttagnings är vanligtvis tillgängliga i krämer.