Vad är den statliga Motto i Tennessee?

June 16

Staten motto Tennessee är "jordbruk och handel." Det är en av de senaste motton som skall antas av en stat i USA. Härstammar från en inskription på stora sigill delstaten Tennessee, var mottot antogs 1987.

Tätningen är formad i en cirkulär form med en inskription på toppen som läser, "The Great Seal Of The State Of Tennessee." Längst ner, är det datum "1796" inskriven, och i mitten bär orden som utgör staten motto Tennessee: ". Commerce" "jordbruk", och det har också den romerska siffran "XVI", som representerar Tennessee komma in i USA som den 16: e staten.

När staten Tennessee skapades infördes bestämmelser i 1796 konstitution för skapandet av en säl. Därefter följde senare konstitutioner samma mönster och även gjort avsättningar för en stat tätning. Trots dessa ansträngningar gjordes inga ytterligare åtgärder vidtas för att faktiskt skapa en tätning för staten fram till den 25 september 1801. Det var på denna dag som denna representanter från både senaten och representanthuset bildade kommittéer för att välja en design för en tätning och faktiskt klippa tätning för användning av staten.

Tätningen framställdes och användes för första gången den 24 april 1802. Detta sigill användes av sju guvernörer fram 1829, då en annan tätning infördes. Den andra tätningen användes till 1869, då tätningen som nu används i Tennessee introducerades under guvernör William Brownlow administration. Den nuvarande tätningen bär orden i den statliga motto Tennessee, som antogs av den 95: e generalförsamlingen 1987.

Bortsett från den statliga motto Tennessee, är en inofficiell smeknamn "The Volunteer staten." Ursprunget till denna smeknamn härstammar från 1812 års krig då många Tennessee män beaktas guvernör Blount uppmaning till män att värva. "The Mother of Southwester statsmän" är ett smeknamn som refererar till Tennessee inflytande i den nationella regeringen, särskilt det faktum att tre presidenter var från Tennessee. "The Big Bend State" är en referens till den indiska namnet för Tennessee River - ". Floden med Big Bend"

Några officiella stats andra än staten motto och state sigill Tennessee symboler inkluderar mockingbird, som är den statliga fågeln, tvättbjörn, som är den statliga vilddjur, och zebra swallowtail, vilket är den statliga fjärilen. Tennessee har två statliga insekter, eldfluga och nyckelpiga. Staten reptil är den östra boxas sköldpaddan, medan staten amfibie är Gyrinophilus palleucus.

  • Den nyckelpiga är en av Tennessee stats insekter.
  • Den nyckelpiga är en av två statliga insekter av Tennessee.