Vad är Patella Band?

June 7

Patella band är elastiska band som är slitna strax under knäskålen, eller patella. Dessa band sätta en liten, konstant tryck på knäskålssenan. Tillverkare av dessa band hävdar att de hjälpa till att lindra smärta och öka rörligheten. Vissa läkare är skeptiska, dock, och tror att patella banden kan vara värdelösa, eller till och med farligt.

Patellar tendon förbi knäskålen till tibia. Denna senan är delvis ansvarig för knäet framåt och bakåt. En person kan känna detta senan strax under hans knäskål.

När denna senan används för mycket eller ansträngt, kan det riva eller bli sträckt. Detta är en vanlig idrottsskada som ibland kallas löpare knä. Patella band, som ibland kallas knä band, är band som kan bäras på detta område för att lindra symptomen av detta tillstånd.

De flesta patella banden är tillverkade av ett elastiskt material, såsom elastisk. Många av dem är säkrade runt benet med Velcro. Dessa ska placeras mitt på senan som ligger strax under knäet.

Vissa patella band kommer i varierande storlekar för att passa en mängd olika ben storlekar. Andra band emellertid endast komma i en storlek. Dessa one-size-fits-all banden är generellt justerbara.

Patella banden kan också ha en extra rem eller band som är tänkt att vara belägen ovanför knäskålen. Denna extra rem är tänkt att ge ytterligare stöd. Pärlor och magneter är också inbyggd i vissa av dessa band. Dessa tillägg enligt uppgift hjälpa till att öka cirkulationen i området.

Korrekt placerad, kommer patella band sätta press på knäskålssenan. Detta tryck är tänkt att vara konstant och mild. Det är tänkt att strama åt, eller förkorta, senan.

Patella band är tänkt att lindra symptomen av vissa knäproblem. Det är tänkt att ge viss smärtlindring, till exempel. Eftersom senan är åtdragen, kan det också öka rörelseomfång i knäet.

Vissa läkare håller med dessa påståenden. Andra läkare, dock inte. Medan vissa tror att dessa knä band bara inte fungerar, andra tror att de är något farligt för bäraren. Om de är åtdragna för mycket, kan de blockera flödet av blod i området, vilket kan leda till allvarliga komplikationer. Dessutom, om dessa band bärs i stället för medicinsk behandling, kan de orsaka mer allvarliga skador på området.

  • Patellakorrektionstygeln, även känd som knäskålen, är en rundad triangulär ben som förbinder det övre benet till underbenet.
  • Patella banden används för att lindra vissa knä problem associerade med knäskålen.