Vad är en Cykling Cape?

July 2

En cykel cape är ett plagg som bärs medan ridning en cykel under dåligt väder. Cykel cape sjal runt överkroppen som alla andra cape, även om det ofta har en huva som täcker huvudet också. Udden säkrar på framsidan av plagget nedanför halsen för att hindra den från att blåsa ut som cyklisten rör sig framåt mot vinden. Dessa plagg är något föråldrade, även om de fortfarande används av pendlare och cyklister som inte konkurrerar. De är väldigt ofta som ett modeplagg snarare än en prestations en, men i det förflutna var de en föreställning plagg.

De material som används för att göra en cykel cape kan variera kraftigt beroende på udden yttersta syfte. Capes utformade för mode kan göras från naturliga eller syntetiska fibrer och de mönster och färger kan variera. Dessa typer av uddar inte nödvändigtvis behöver vara vattentätt, eftersom deras primära funktion är sätt över vattenmotstånd. Många uddar som används för mode kan också vara vattenresistent eller vattentät för användning medan ridning en cykel i dåligt väder. Iklädd en cykel cape anses vara en "retro" utseende, eftersom det är ett mode som en gång var ganska populär och har gjort ett uppsving i modevärlden.

Racers brukade använda cykel cape regelbundet under tävlingarna där vädret var sannolikt att förändras snabbt. Uddar var användbara eftersom de var lätta och vattenbeständig eller vattentät, och de skulle också kunna stuvas lätt i en jersey fickan när den inte används. Eftersom de var ganska löst sittande, tillät de luft att strömma genom, kyla kroppen under den varma plagg. Denna öppna konstruktion skulle emellertid fladdra i vinden, saktar ryttarna ner och eventuellt orsaka en distraktion.

Idag, racers är mer benägna att använda regnjackor och västar över en cykel cape. Jackor är tätare montering, vilket innebär mindre flax och mindre sannolikhet för att regnvatten fortfarande når kroppen. Dessa jackor är oftast vattentät och andas, till skillnad från uddar som var vattenbeständig eller vattentät, men sällan andas. Ett plagg som andas låter fukt som svett fly genom materialet, hålla kroppen torr och bekväm. Uddar och jackor gjorda av plast eller vinyl inte andas, vilket innebär i varmare förhållanden, svetten en cyklist genererar kan inte undgå plagget. Detta kan leda till obehag och eventuellt även svårt att reglera kroppstemperaturen.