Vad gör en TV-Korrespondent göra?

August 1

En TV korrespondent håller allmänheten informerad via tv-sändningar av vad hon och hennes anställa stationen överväga nyhetsvärde. Hon kan vara en lokal nyhetsreporter som täcker gemenskap nyheter och evenemang, eller hon kan arbeta för ett stort medieorganisation som rapporterar om nyheter från hela världen. Oavsett lokalen där hon arbetar, är hon normalt åtföljs av ljud och video personal.

En korrespondent kan vara en allmän nyhetsreporter eller specialiserade på ett visst ämne. Det senare normalt gäller om stationen är stor nog att ha en stab av korrespondenter som bara täcker ämnen i specifika områden, exempelvis kriminalitet, medicin, politik eller vetenskap. Ibland korrespondenter placeras i ett visst område för att täcka en berättelse som utspelas. Detta innefattar generellt ämnen såsom naturkatastrofer, politiska oroligheter eller internationella konflikter.

Beroende på hennes industrikontakter och nivån på hennes equipmentâ € s förfining, är en TV-korrespondent förväntas allmänt att extrahera information för hennes sändning från flera källor. Dessa inkluderar vanligtvis nyhetsbyråer, avlägsna eller levande frågestunder och intervjuer med personer som är centrala för ämnet för hennes betänkande. Många korrespondenter föredrar att rapportera live från en plats att lägga dramatik och värde till deras presentation och kanske öka deras stationâ € s betyg.

Krav på skyndsamhet och tidsbrist påtagligt påverka mest bryta tv nyhetsartiklar. En TV correspondentâ € s framgång kan till stor del bero på hennes förmåga att snabbt forska och skriva sin berättelse för omedelbar sändning. Hon regelbundet förväntas ta flera filmklipp och blanda dem med ljud förklaringar att bygga ut en berättelse och göra det övertygande för tittarna.

Briljera som TV korrespondent vanligtvis kräver extra lugn och fokus. Även om sändningen sammanställs av klipp och band, dessa komponenter är föremål för externa källor till störningar, såsom väder, fel på utrustningen och buller från utryckningsfordon eller förbipasserande. Om motivet av berättelsen handlar naturkatastrofer eller farliga omgivningar är correspondentâ € s förmåga att fokusera nyckeln till framgång för hennes prestationer.

En bachelorâ € s eller Mastera € s examen i journalistik eller fria konsterna krävs normalt att komma ifråga för ett jobb som tv-korrespondent. Oberoende eller samhällsbaserade stationer med låga budgetar kan överväga sökande med lägre utbildning. Erfarenhet av någon typ av rapportering eller nyhetsinsamlingsmiljön anses ett plus för de sökande. Vissa TV-stationer kan föredra att träna och brudgummen korrespondenter per sina interna riktlinjer och policys.

  • TV korrespondenter kan lämna en rapport från ovan en nyhets scen från deras stationens helikopter.
  • En TV korrespondent kan vara en allmän nyhetsreporter eller specialiserade på ett visst ämne.
  • TV korrespondenter kan rapportera uppdateringar om en lokal rättegång.
  • TV korrespondenter kan uppmanas att genomföra levande eller bandade intervjuer.
  • Korrespondenter kan rapportera från naturliga katastrofplatser.