Vad är Duchess Potatis?

November 16

Duchess potatis är en elegant visas potatismos skålen. De är dollops av potatismos som är formade på ett sådant sätt att de liknar en maräng. Beroende på den exakta sätt på vilket duchessepotatis är formade, kan de även se ut som en ros. Eftersom dessa potatis kan skulpterade att bilda sådana listiga skapelser, är det ingen överraskning att de får en så elegant, kunglig namn.

En av de utsökta aspekterna av duchessepotatis är variationen i konsistens inom skålen. I de flesta fall, när potatismos har formats till kocken belåtenhet, de är bakade. Även insidan av potatisen förblir mjuk och krämig, kanterna av textur toppen blir krispiga. När de är färdiga bakning är duchessepotatis ofta fungerat som en sida tillsammans med ett protein som fisk, biff, eller kyckling och en grönsak av något slag också. Innan servering, är duchessepotatis ofta toppad med bara en damning av hackad persilja för både estetik och smak.

Storleken på duchessepotatis och önskad nivå av crispiness på kanterna kommer att ange hur lång tid som de bör bakas. Det finns ett antal metoder, emellertid, för bakning potatisen. De kan antingen bakas på en plåt eller i muffin burkar. Vissa kockar även baka varje enskild servering av duchessepotatis i sin egen kruka, som kommer att serveras direkt från ugnen till bordet.

Det finns ett antal sätt att skapa de texturerade kanter duchessepotatis. Vissa kockar form helt enkelt potatismos i en kulle med en sked och sedan använda en gaffel eller liknande instrument för att forma kanterna. Andra använder den typ av rör som används av konditorer att forma grädde på tårtor för att få den perfekta formen för potatisen. En isbildning röret är dock inte nödvändigt så länge som kocken har en stadig hand och lite tålamod för att forma varje servering av potatisen.

Det finns ett antal recept för duchessepotatis som inkluderar olika typer av smakämnen. De enklaste recept kräver helt enkelt för smör och salt. Andra mer avancerade recept, dock kräver paprika eller vitpeppar. Aromen av potatisen är helt upp till kocken och kan justeras för att komplettera olika förrätter. Vissa recept, till exempel, kräver ett införande av cheddar eller parmesanost i potatismos som är formade till hertiginna form.

  • Yukon Gold potatis kan användas för att göra potatismos.
  • Potatis är en naturlig källa för koppar, kalium, fiber och kolhydrater.
  • Duchess potatis funktioner potatismos.