Vad är Baton Twirling?

November 9

Baton snurrande är en sport av smidighet och koordination i kombination med grace och flexibilitet. Den har en vag historia i bästa fall, men professionella organisationer som stöder verksamheten som en sport har funnits sedan början av 1950-talet. USA Twirling Association är den största yrkesorganisationen för sporten.

Denna sport innebär snurr en batong, som är en balanserad pinne oftast består av metall, men till konkurrenskraftiga nivåer, är det mycket mer. Som med gymnastik, konståkning och andra sporter som kombinerar smidighet med nåd, kräver konkurrens twirling en rutin som innehåller obligatoriska moment för plocka poäng. I en tävling, kan en idrottare att krävas för att snurra vertikalt eller vinkelrätt mot golvet, och horisontellt. På samma sätt är han eller hon skyldig att göra ett visst antal fångster och utsläpp och varierar dem hela rutinen. Baton snurr på vissa nivåer av konkurrens kräver twirlers att använda mer än en batong.

Baton snurrande är en viktig del för många marsch framträdanden, där du kommer att se twirlers inte bara som trum Majorettes, men även snurr andra föremål såsom gevär, flaggor, och till och med lågor. Twirlers är en integrerad del av ett marching band prestanda som de lägger visuella intryck till den totala musikaliska prestanda. Många deltagare i mitten och gymnasiet marching band borrteam, flagga kår och färgvakter kan också vara inblandade i konkurrens twirling individuellt.

Koreografi är en del av stafettpinnen tvinna, men samordningen i allmänhet är den primära färdighet som behövs för att utföra. Baton twirlers ibland har expertområden liknar gymnaster eller cheerleaders, men canâ € t enbart förlita sig på tumbling och danskunskaper. De arbetar ofta med coacher som hjälper dem att lära sig och finslipa sin catch and release kompetens och smidighet i rörelse i sina releaser, fångster, och koreografi.