Vad är Kulbomsförband?

October 19

En boll spline är en typ av lager som ger jämn och obegränsad linjär rörelse. Bestående av stålkullager ridning i djupskurna splines på en axel, en krage, som kallas en mutter, också har räfflor maskinbearbetade in i det inre som passar över stålkulorna. Användningen av en Kulbomsförband tillåter den yttre muttern att glida fritt fram och tillbaka över axeln, medan kulorna som passar tätt mellan axeln och muttern utgöra en förbindelse och efterföljande kraftöverförande mellan axeln och muttern. Bollen spline är en mycket vanlig metod för att ansluta en drivaxel till transmissionen i kraftfulla, sen modell smuts racerbilar.

Till skillnad från vanliga splines axlar, bollen spline faktiskt blir starkare när böjd till vinklar så stor som 45 grader. Genom att placera bollen spline i en vinkel, ytarean av bollarna kontakta mer av muttern, så en starkare fog bibehålls. I applikationer såsom drivaxeln i en smuts racerbil, är detta viktigt på grund av tendensen hos drivaxeln att drivas i vinklar som bilen driver genom hög-bankas hörn. Moderna racing-fjädring installationstekniker har också den bakre delen av fordonet stiger högt upp i luften på en fyra-bar upphängningssystem, skapar en vinkel mellan sändning och drivaxeln.

Användningen av Kulbomsförband axlar är också vanliga i helikoptermotorfästen. Den linjära rörelser tillåts av Kulbomsförband gör en smidig övergång av makten samtidigt som nästan friktionsfritt linjär rörelse vid höga hastigheter. Till skillnad från en vanlig-splines axel, har bollen spline större styrka genom den ökade kontaktytan av stålkulor. Den rullkontakt av stålkulor förhindrar även dödgång som är vanlig i andra splines axlar. Detta bidrar till att uppnå överlägsen precision och tillförlitlighet mellan de två delarna av den splinesförsedda axeln.

Styrkan i Kulbomsförband kommer från exakt passning mellan stålkulor och de bearbetade spåren. Med en traditionell räfflad axel, är vridmoment som anbringas på kanten av endast den platta spline. De stålkulor har trycket av drivaxeln fördelade över ett stort område av bollen, inklusive toppen, botten och två sidor. Belastad, den effekt som överförs genom kulorna fördelas mellan alla bollar i spline, vilket ökar mängden ström som spline tål såväl som att tillhandahålla en mindre och lättare att vända paket än en standard rafflad axel.

  • Många typer av axelsystem, såsom de på cyklar och fordon, använder kullager.