Vad är en Hosted ERP?

October 22

En värd resursplanering (ERP) program är ett internetbaserat verktyg som använder datorteknik för att hjälpa företag att hantera sina affärsprocesser, från bokföring till inventering till mänskliga resurser. Med en hostad ERP, är programvaran underhålls av en tredje part, ERP säljaren, i stället för att installeras på kundens datorer. Klienten får åtkomst till systemet via Internet.

Denna typ av ERP anses av många människor att vara en idealisk lösning för små företag som kan sakna de ekonomiska och mänskliga resurser för att stödja sina egna affärssystem. Med en hostad ERP, behöver kunderna inte drabbas den extra kostnaden för att anställa informationsteknik (IT) proffs att upprätthålla systemet eller kostnaden för att köpa en stordator för att köra systemet. De också behöver inte betala programvara licensavgifter.

En värd ERP erbjuder större flexibilitet än att installera programvaran på bolagets eget system, så att kunderna inte behöver oroa sig ständigt skalning programvaran som deras affärsbehov förändras. Det är relativt lätt att helt enkelt köpa fler komponenter om ett företag vill lägga till fler funktioner. Företag sparar också pengar eftersom de kan köpa endast de funktioner de behöver, istället för att investera i komplexa och dyra system som är mer än de behöver eller kan hantera. De har inte heller oroa dig för att byta ut systemet som de växer ur det eller som bättre system blir tillgängliga. Istället uppdaterar ERP-leverantör systemet.

Kunderna kan ofta anpassa en värd affärssystem för effektivare visning och användning, ange vilka funktioner de vill ha i varje komponent. Vissa värd ERP-lösningar kan också synkroniseras med e-postprogram eller till enheter som personliga digitala assistenter (PDA) och mobiltelefoner, vilket gör programmet tillgängligt överallt, när som helst. En värd ERP tillåter användare att hantera sina affärsprocesser från vilken dator, så att de kan göra allt från monitor orderförfrågningar att hantera och spåra arbetsflöde.

Många leverantörer har länge erbjudit värd ERP tjänster som en del av större IT-outsourcing paket, men erbjuder en fristående ERP är en nyare trend. Vissa företag erbjuder en gratis värd ERP, och andra tar ut en månadsavgift för att få tillgång. Den månadsavgift kan vara en fast avgift eller kan variera beroende på antalet användare.

De fria versioner av värd ERP kan ha begränsningar, dock som att vara tillgänglig för endast en person i taget. Även betalda versioner kanske inte lämpar sig för alla företag. Vissa leverantörer erbjuder helt enkelt en förminskad version av sina mer omfattande system för mindre företag, och andra leverantörer erbjuder lösningar som skapats speciellt för små företag.

  • Hosted ERP tillåter företag att undvika att anställa sina egna IT-personal för att upprätthålla ett system.